Na pewno... ;] Osobiście mam tę samą ;]
marcinsparco napisał(a):
Z racji tego iż nie ma takiego tematu zakładam nowy.
Piszcie o osiągach na Waszych zębatkach.
14/52 ~ 95 km/h - przy 9500
i nie mam blokad
Ostatnio edytowany przez chyloo (12-23-2009 12:23:44)
kupilem ta 14/52 i mam okolo 105 na prostej przy 11tys.
reszta wszystko fabrycznie
chyloo napisał(a):
14/52 ~ 95 km/h - mam jeszcze kilka blokad ..
Co Ty gadasz, ile blokad? Jakby był na blokadzie jeszcze jednej to by szedł z 80km/h, a jakby miał wszystkie to by szedł 45km/h, ja też mam blokade na tłumiku (EGR'a) Po zaślepieniu wcale lepiej nie szedł.
Jak już jedzie 95 to nie ma blokad U mnie 13/50 narazie 115 licznikowo, ale niedługo będzie 15/50
U Mielocha w katalogu przy MH pisało seria 12/53 Kolejna różnica między XR6 a RX-em
Tak się składa że mam nową zębatkę tylnią do RX-a i wymiary podane na rysunku są identyczne (rozstaw śrub, średnica wewnętrzna Ta zębatka nie jest płaska jak byś ją położył, ma taki schodek który nie będzie w niczym przeszkadzał
PS: Derbi z tamtych lat mają te same koła co Xr6
Ostatnio postanowiłem wymienić przednią zębatke miałem 12/52 = 80km/h ale chciałem troche więcej więc zmieniłem przednią zębatke na 13 i co ?......do 65 km/h na 3 jest super przyśpiecha ale na 6 traci obroty. Zupełny v-max 70km/h. co ja mam teraz zrobić ?????????pomocy!!
Sprawdź jaką masz kompresję silnika bo wygląda na to że silnik jest słaby i nie ma siły uciągnąć cięższego przełożenia.
w jaki sposób sprawdzić kompresję i co jeżeli jest słaba co należy zrobić???
Podjedź do zwykłego mechanika samochodowego i tam ci sprawdzi za nie duże pieniądze, jeżeli jest słaba (seryjnie 10:1) nie powinno byc poniżej chyba 6? jakoś tak myślę że 6 to już trup powoli, a spowodowane to jest zużyciem pierścieni i cylindra.
Nalezy zrobić szlif cylindra, oraz założyć nowy nadwymiarowy tłok z pierścieniami, albo wszystko zmienić na nowy zestaw.
ja na starym cylindrze frezowałem głowice.
papier ścierny na coś płaskiego "ja to robiłem na kafelku podłogowym do łazienki" troszke energii papier 60 jakies 0,5 mm niżej sie głowica opuściła i wszystko było git.
a co do tego stopnia sprężenia to kumpel w reju ma kompreche 6 nie całe. a moto zimne czy ciepłe bez ssania na cykniecie odpala a na zapych na 5 cm go odpali:)
Mam pytanie jak z zębatkami 11/52?? wiem że przyśpieszenie extra a jak z v-maxem?????
vmax 70-80kmh
Na 12/52 miałem 90.
mam w rx 11/50 idzie ostro;D v max okolo 75km/h a chcme kupic 14/52 jak to bd chodzilo? Przyś i jaki v max?
A przy..15/52 Jak by wygladał v max? bo 80 troche mało
mhm bo widzialem na mielochu 15 xd wiec pytam
Dzisiaj mierzyłem v-max na ząbkach 14/52 i nowym stożku.
Wyszło cm za 'f' czyli jakieś 110? :d