Jakie macie kaski? :>
Ja mam Tornado za 85zł...powoli sie cały sypie ale po zimie troszke w nim pojeżdżę i bede sprzedawal moto wiec nie kupywalem juz nowego. Mam go od kiedy mialem skuterka czyli troszke ponad 4 lata.
Mam w sumie dwa kaski (dla pasażera i dla siebie) oba są firmy Nitro, jeden to model N750VX, a drugi N340VX. Kaski udało mi się kupić po okazyjnych cenach, a bezpieczeństwo zapewniają całkiem dobre .
Ostatnio edytowany przez KGalik (08-02-2009 12:26:58)
Mój kask się rozsypał ale teraz kupuje kask z yohe
za 130 zł
Ja nigdy na bezpieczeństwie nie oszczędzam tak więc kupiłem HJC CS-R1 Character za 550zł. Wydaje mi się że to w sam raz jak na skuter, szyba nie paruje od roku nie ma na niej żadnej ryski, w lato głowa się nie poci, a i w zimę jest ciepło. Mam go ponad rok i jest jak nówka w 98%.
Ja mam Nitro nie wiem jaki model ale bardzo dobrze sie spisuje ;] ma moim moto jak i na wiekszym
Ja mam dwa swój i pasażera... Jeden Tornado (byle co za niecałe 100zł) a drugi nie wiem nazwe a nie chce mi sie sprawdzać ale dałem sporo koło 300zł...
w sumie tez mam drugi dla pasażera tak zwany "gucio" :p kosztował 130zeta ale neiwiem jaka firma :p
tata go kupywał jeszcze jak miałem skutera ze on bedzie w nim jeździł i tak juz został ze jest dla pasażera bo on juz raczej nie jeździ ;-)
Dzisiaj doszła przesyłka z kaskiem...
LS2 Big Stuff
http://img237.imageshack.us/my.php?image=img0262hv8.jpg
http://img91.imageshack.us/my.php?image=img0263kk5.jpg
do niego dostałem pokrowiec i naklejkę na bzyka.
a stary już się do niczego nie nadaje...
http://img81.imageshack.us/my.php?image=img0265kh6.jpg
żal.pl
Ten stary mam od kod kupiłem motorynkę, pierwszy moto...
to niezły kawałek czasu...
W kask warto zainwestować Life is beautiful ;D Nie zapomnę jak kiedyś podjechałem pod sklep Speedfightem po chipsy, położyłem kask na siedzeniu i przechodził jakiś dzieciak i usiadł na skuterka. Kask spadł młody się wystraszył, ja na niego krzyknąłem dość mocno xD Miał chłopak szczęście, na kasku nie ma ani odprysku, ale już chciałem go inaczej potraktować ;D
nie dziwie się że uciekał
Fajny ten kask Ile dałeś??? Też musze zainwestować w jakiś dla siebie, bo ostatnio Tornado spadł i się szybka posypała, A ten dla pasażera za mały na moją głowe, raczej kupiony z myślą o dziewczynie xD A ten Twój naprawde zacny...
Ostatnio edytowany przez Mateusz (01-20-2009 01:28:09)
ja dałem 205zł na Allegro z przesyłką wpisz LS2 bid stuff to będzie tylko jest z 15 aukcji i zaczynają się od 180zł do 230zł...
nie wiem czemu tak jest jak wszystko to samo...
Ostatnio edytowany przez LordSebo (01-20-2009 17:53:13)
Dobra cena jak za taki fajny kask Najważniejsze żeby się super spisywał
No przetestuje go dopiero jak się zacznie sezon...
...ale już nie mogę się doczekać bo jest bardzo wygodny...
Miałem właśnie zadać pytanie czy jest wygodny xDD Kupiłbym sobie, tyle że ile ja jeszcze najeżdze xD Pół roku i przesiadka na 4 kółka
Ja za kask dałem 350zł , a jest to kask do crossów/enduro No Fear black tattoo.
Wyjmowany środek ;] Wygodny! Pzdr
Ja mam Naxa F5, dałem 265zł. Wyjmowany środek, dobra ochrona przed wiatrem, szybka nie paruje: ogólnie 5-. Ten minus za to, że troche w nim wiatr świerczy... I jak dzisiaj zostawiłem go w gorącym samochodzie to naklejki popękały... Troche szkoda, no ale cóż
Foty (sorki za wysoką rozdzielczość ale te pęknięcia to szczegół więc na 640x480 nie byłoby widać)
Niezła temperatura w tym samochodzie Ten kask ma naklejki na wierzchu? Ja mam wszystko pod bezbarwnym lakierem. I nawet ostatnio mi spadł z wysokości tylniego siedzenia MH na beton i szybka ma parę rysek i z tyłu minimalnie
Ale nie jest źle
No ostra temperatura...
ja mam areograf to nie ma co pęknąć....
ale tak to spoko kas...
co myślicie o tym kasku BOX BX-2R http://moto.allegro.pl/item677255465_bo … iar_s.html
Już zamówiony, myślę że w połowie nastepnego tygodnia przyjdzie.
Ostatnio edytowany przez house (07-03-2009 18:31:17)