Noto Ty masz ten podcisnieniowy :p ja mam zupełnie inny, u mnie jest tylko 1 wężyk bezpośrednio do gaźnika, a przepływ paliwa otwieram kręcąc pokrętłem :p
No to Ty masz po prostu kranik :E
Można tak powiedzieć
W piątek usłyszałem dziwny dźwięk z silnika. Okazało się, że poszły łożyska na wale korbowym. W piątek po południu ostatni raz się przejechałem i wyjąłem silnik i rozpołowiłem go. Wiadomo łożyska do wymiany ale jak odkręcałem zębatkę przy sprzęgle to tłok zaczepił o kartery i się trochę uszczerbił -,- Nie wiem jeszcze co z nim zrobię, czy złagodzę rant i będzie chodził dalej czy kupie nowy. Uszczelki już kupiłem wczoraj, wiec w poniedziałek wyciągnę drugie łożysko i jak dostane łożyska i uszczelniacze to zacznę go już składać. Myślę, że w piątek powinienem znów jeździć
A dlaczego tak się porobiło? Nie prawidłowy montaż, czy jak? Co się stało że się łożyska posypały?
Prawdopodobnie już były robione bo jest nałożony czarny silikon między karterami :E
No ale łożyska były SKF-u.
Motor ma 9 tyś km więc jeszcze nie powinny polecieć.
Siema.
Łożyska i symeringi dostałem w środę wiec zacząłem składać. W piątek przyszedł nowy tłok Meteora, szybko go założyłem i montaż silnika do ramy Wieczorem było już wszystko ok ale nie chciał palić z rozrusznika wiec telefon do kumpla chodź mnie trochę popchasz po podwórku :E Zaraz przyjechał i zaczął pchać
Zapalił moment
Chwilę pojeździłem i do garazu
Wczoraj pomalowałem te metalowe coś na czym się stawia nogi :E Dla pasażera i dla kierowcy :E Odebrałem też manetki Hebo i błotnik na przód Polisport. W poniedziałek jadę po odbiór naklejek na owiewki i biorę się za malowanie ich. Oczywiście w międzyczasie docieranie tłoka
Bo samemu mi się nie chciało :E
Nie no żartuje :E I tak miał wpaść
sprzedaj wydeszek xD ;P
Wczoraj pomalowałem te metalowe coś na czym się stawia nogi :E Dla pasażera i dla kierowcy :E
Podnóżki.
Aaaaaa owiewkę przód zostawiasz jak masz, czy też założysz jakaś typu polisport? ;>
Wydechu nie oddam :E Na allegro widziałem kiedyś był taki jak mój za 500 zł
Owiewka zostaje ta bo szkoda mi kasy na inną a ta mi się podoba Błotnik jest tylko polisport
Dzięki panowie
Kolejny aktual
No to tak Po 2 dniach męczarni z gaźnikiem wreszcie chodzi mniej więcej tak jak powinien
Wkręciłem tą śrubkę od regulacji gazu, dałem dyszę 120 taka jaka była seryjnie i dorobiłem plastik ten do trzymania iglicy w przepustnicy
Jeszcze jutro będę go ostatecznie regulował bo na wolnych obrotach, przy ruszaniu trochę słabo chodzi i muszę robić takie coś co mój kumpel nazywa "flinstonowaniem" przy ruszaniu odepchnąć się parę razy nogami i dopiero ma pełną moc :E :E Podłączyłem światła z przodu, przykręciłem błotnik z przodu i założyłem manetki. Ogólnie to go docieram ale dziś podczas jazdy z kumplem trochę przycisnąłem :E On 60 km/h a ja jechałem 45 km/h i sobie pomyślałem nie będę gorszy :E Redukcja do 3 i w pi#de :E Na 4 miałem 65 i to dopiero co ją wrzuciłem
A teraz trochę gorszych wiadomości.
Jak wiadomo wymieniałem łożyska na wale. Rozpoławiałem silnik i chyba znowu mnie to czeka bo obudowa od sprzęgła dalej się grzeje ale tylko na górze. Myślę, że to łożyska na wałku wyrównującym. Jeszcze zobaczę co z tym zrobię bo kilometrów przybywa a huczenie nie narasta ani obudowa nie jest cieplejsza niż na początku, czyli po wymianie łożysk na wale.
Trochę jazdy po polnej drodze i po polerce cały uj został -,-
Manetki to mogłeś się szarpnąć i jakieś lepsze kupić.
Te mi się podobają
Nienawidzę jak ktoś ma manetki z jakimiś płomieniami czy czymś innym, dla mnie to po prostu wiocha
Ja też nie lubię ,,płomieni" na manetkach albo jakiegoś chromu i orłów. Gówniano to wygląda. Ja mam te czarne: http://www.racing-planet.pl/tuning-skut … aef48ef0d4 Nawet ocena moja jest niżej.
Siema
Dziś zapodkładowałem wszystkie owiewki Wcześniej miałem zaszpachlowane. Raz zwykłą i 3 razy wykończeniową. Dziś nałożyłem 2 warstwy podkładu akrylowego i w piątek jadę po lakier z palety Peugeot
Odebrałem też wczoraj zestaw naklejek na wszystkie owiewki.
Skąd masz naklejki? Jakoś na zamówienie robione pod wymiar owiewek? Jeśli można wiedzieć to ile sobie liczą za zestaw na wszystkie plastiki?
Będzie piękny Tylko pamiętaj, że nowy lakier bardziej "ciągnie" do ziemi
Haha dokładnie, a jaki kolor masz w planach?
Za zestaw naklejek zapłaciłem 40 zł. Jak miałem naklejone jeszcze na owiewkach to zawiozłem do odrysowania i gosć mi powycinał. Kolor zostaje taki jaki był czyli niebieski
Mam zamiar nie wywalić się XPS bo jetforca w czwartek w tamtym tygodniu robiłem i nie mam zamiaru więcej leżeć :E
Końcowego efektu jestem bardzo ciekaw. Doczekać się nie mogę.
Siema
Dziś trochę popadało a mam kawałek od siebie polne drogi z dużymi dziurami więc po deszczu była woda :E Postanowiłem pojeździć sobie trochę :E Du*ą trochę majtało bo wiadomo szosówki ale przejeżdżałem bez problemu :E Zadowolony jestem bardzo z motoru
Kolejna rzecz.
Pomalowałem owiewki ! :E 2x bazą na wszystkich + 2 x bezbarwny na błotniku przednim, zadupku i osłonie pompki hamulca tylnego a na reszcie jest 1 warstwa. Dlaczego ? Dlatego, że jak nakleję naklejki to zamaluje bezbarwnym żeby się nie odklejały Jestem bardzo zadowolony z efektu jaki uzyskałem bo ludzie mi mówili że trudno się maluje plastiki od motorów ale jest dobrze :E Na początku się przestraszyłem, że będzie źle ale wyschło i jest git !
To tyle Na dniach powinienem wszystko dokończyć
Pozostaje tylko docierać jeszcze przez ponad 800 km
Osłony pompki oleju nie masz(zdjęcie silnika)? I jak dla mnie tą przednią owiewkę też mógłbyś maznąć. Motorkowi przywracasz życie.
Mam ale jeszcze mam dozownik nie podłączony i dlatego nie jest założona. Czaszy nie chce malować