Mam pytanko bo muszę niedługo kupić oponki i mogę kupić seryjne rozmiary 120/80 i 90/90 R16, ale (zawsze jest ALE) mogę kupić na przód 100/80 tyko nie wiem czy tam wejdzie A żeby było jeszcze śmieszniej ja mam przedni błotnik od Derbi GPR
i też z tym może być różnie
Na tył też chciałem dać 130/70 ale nie mogę znaleść żadnej ładnej oponki Jedynie mógł bym wziąć jakiegoś Metzelera na przód a na tył Pirelli, ale wolałbym do pary
Raczej kupię Continentale bo znalazłem do kompletu 100/80 i 120/80 R16 Ale jeszcze jutro odwiedze motorek i się upewnię czy mogę taką wstawić. Na felgę wejdzie na 98%, ale te błotniki są tak blisko
Ktoś z was montował większe oponki? Kiedyś już o tym wspominaliśmy.
Ja też namiętnie szukam na przód opony 100\80 lub 90 R16, myślę że może ocierać... ale po małych przeróbkach, czemu nie !
U mnie nie da rady Muszę kupić standardowe, ale to może przez nieoryginalny błotnik u mnie jest 2-3mm luzu. Na tył by weszła 130mm ale nie mam sił już szukać
ja też mam 120/80
chciałem kupić 130/80 ale nie mogłem znaleźć
130/70 jest lepszym odpowiednikiem bo 70 to nie jest w mm tylko to jest 70% szerokości opony! (Tak jak by ktoś nie wiedział)
W serwisie opony.pl wejdźć w zakładkę opony motocyklowe i tam wybierz rozmiar i jest pare marek do wyboru. Tylko ja bym chciał na przód standard 90/90 16, a na tył 130/70 16, ale nie ma kompletu który by mi odpowiadał!
A co do serii to powinieneś mieć Metzeler ME-1 120/80 R16 z tyłu, ale jak masz szerszą to się ciesz!!
Marcin podaj dokładny wymiar tej oponki jaka wysokość ścianki?? 70 czy 80?
Ale namyliłem ;P mam 120/80, pomyliło mi się z brata Speedfight'em 2 on ma 130/70-12. Jeszcze raz sorki Co do poszukiwań oponki na przód to mam dylemat, bo chciałbym znaleźć najlepiej coś z Metzeler'a lub coś podobnego do opony tylniej. Niestety żadna mi się nie podoba ;/
Witam
Dzisiejszego pięknego dnia spotkał mnie pech:D -przebiłem tylną oponę:( .Nie chce mi się zbytnio jej kleić,chcę kupić nową-i teraz moje pytanie ,jaki rozmiar?? Mam teraz 120/80-16 czy może być jakiś inny rozmiar??
Był podobny temat, dlatego przenoszę
Edit by: Markooo92
czyli jeszcze szersza ,a jest sens dawać taką szeroką?? Przecież wtedy jest większy opór toczenia.Sporo jest opon na 17 calowe koła
Przy tych prędkościach raczej dużej różnicy nie będzie...
ale lepsza przyczepność i lepiej wygląda...
chociaż 120/80 jest szerokie bo kolega w rieju matrix ma o wiele węższą,,,
Ja mam Pirelli Sport Demon 130/70 R16:
http://www.opony.pl/opona.aspx?oid=143236&rodzaj=4
Ta 120/80 jest słabo dostępna, ta moja jest idealna bo 140mm już był by problem Weszłaby, ale łańcuch jest blisko
PS: Ja kupiłem Pirelli bo Micheliny zniknęły z oferty
A no tak, zapomniałem. 120/80 źle nie wyglada, w porównaniu do RS,RS2 wygląda bardzo szeroko Bo RS ma 90/90 R17 chyba
E tam co ty gadasz TZR RS i Rieju mają 130/70 R17 z tyłu i 100/80 R17 z przodu
Wysoka opona jak na tył Taki balon chyba aż bo 130mm szeroka i 117mm wysoka to prawie kwadrat
Ładnie wygląda, zobaczycie na fotach. Muszę jeszcze kiedyś kupić oponki
O co chodzi z tymi oponkami? Śmiesznie tanie jakieś...
http://moto.allegro.pl/item655496166_no … r6_rs.html
Ostatnio edytowany przez danilko332 (06-19-2009 16:24:24)
Ładnie napewno, ja też muszę w zime sprawić sobie na przód bo guma Metzelera już pęka
może jakieś lekko używane albo małe wady fabryczne...
ale dobre do użytku...
Pisze że były wulkanizowane, i dlatego taka cena...
W ogłoszeniu jest wszystko
Co 1000 mniej więcej opon jedna idzie na próbę czy cała seria jest dobra rozcinają gdzieś sprawdzają wytrzymałość a takie kolesie to naprawiają i jest dobra
Tego nie wiadomo, ale myślę że da się dobrze wyważyć, jak nie okręcaniem gumy to ciężarki na felgę i łożyska nie będą dostawać w dup*
co myślicie o tym kółku;
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph … ebacb22ed4
nada się do naszego z przodu?
czy tylko instalacja na tył jest możliwa...
albo ta
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph … ebacb22ed4
Ostatnio edytowany przez KSERXES (07-11-2009 20:20:43)