Ja wlałem motula transoil 10w-40 i jest malina, poza ceną
PIsałem do mielocha odpisali 80W90 elfa
Bo tego maja w sprzedazy...
No dokładnie to samo pomyślałem
rozgrzać moto przed zlewaniem starego oleju? ;D
Niet
a którą śrubę odkręcić zeby spuścić? ;P
Na dole na srodku jest na klucz 13
No jak niet? Łatwiej wtedy olej spływa.
Dobrze że nie rozgrzałem bo jak wykręciłem śrubę to mi obrzygało całe ręce ;P
Kacper ale jak odpalisz to olej sie rozplynie po calej skrzyni a jak nie to zalega sobie na spodzie
No i nie spłynie stary do końca, bo będzie zbyt gęsty. A jak po całej skrzyni pójdzie przy rozgrzewaniu to przechylam lekko moto i sobie tak przy tym stoję i czekam aż prawie wszystko spłynie, bo mi się nie spieszy. Ja zawsze rozgrzewam.
Ja muszę dopiero wymienić, ale też najpierw rozgrzeje moto.
witam mam pytanie ile oleju wlać do skrzyni.A gdy wykręce tą śrubkę z boku to mam lać tyle oleju ąż zacznie prze nia wylatywac olej a i czy peugeot ma stać na prosto i ma wyciekac przez ta śrubkę..
Do silnika powinno wejść około 750ml oleju. Przed zalewaniem należy odkręcić tą śrubkę i lać dotąd aż olej zacznie się wylewać, ważne aby moto stało w pionie.
bo na wikipedi pisało że znajduje się tam 850ml.
Edit.
Ale dzięki odkręcę postawie motor w pionie i wleje tyle ąż zacznie wyciekać
Edit.
olej 15w40 nadaje się do peugeota
Jeżeli chcesz coś dopowiedzieć, używaj opcji "Edytuj".
Przemq
Lepiej wlej motula transoil expert 10w40 Dedykowany do skrzyń z mokrym sprzęgła i fajnie pracuje w AM6
Tylko że właśnie już kupiłem 15w40 a nie chciał bym wywalać kasy na drugi
Ostatnio edytowany przez lalka1659 (05-22-2014 15:59:13)
Wlej, nic nie wybuchnie
witam
Wiem że inny temat ale nie chce zakładać drugiego poszła mi linka od gazu w peugeocie xr6 czy od tzr będzie pasowała bo od xr6 nie mogę znależć?
Nie no w 3 wątku te pytanie? Jeszcze w wątku o oleju?
Ban 3 dni, tak jak 3 wątki
czy jest jakas różnica jak wleje olej do skrzyni 15w40? czy cos sie stanie ?? jaka roznica od 10w40?
Ostatnio edytowany przez dami14stdk (09-20-2014 14:10:21)
Różnica zawsze będzie, w niskiej temperaturze będzie gęstszy z tego co dobrze pamiętam. Szarpnij się 40zł na transoila. To nieduży wydatek.
przez 3 sezony lałem motul 10w40 nie wiem co mi teraz odjebało i powiedziałem bratu żeby mi kupił 15w40 byłem pewny że zawsze lałem olej o takich parametrach i kupił mi jakies cos za 30 dychy wlasnie 15w40 i sie zastanawiam czy lać czy nie lać
Masz paragon? Zwróć...