Wiem, temat był juz poruszany kilka razy na forum, ale chciałbym poznać wasze opinie o tym cudzie. Jak sądzicie czy jest wart założenia?
Jeżeli go zrobisz sam to wg. mnie można go załozyć, ale jak masz go kupić za około 100 zł to jest to nie opłacalne
No właśnie też tak uważam, bo wydanie 100zł na takie pudełko jest, według mnie, trochę bezsensowne.
A według mnie to daje on coś dopiero przy konkretnym tunie.
No właśnie czytałem i szczerze powiedziawszy może się pokuszę o wykonanie czegoś takiego, tyle, że Marek zrobił w metalowej puszce (po dezodorancie), a z tego co zdążyłem już przeczytać na innych forach nie jest to najlepsze rozwiązanie. Tak czy owak, będe coś myślał o tym
sory że odkop ale nie chciałem nowego wątka zakładać i właśnie wiem że jeden z forumowiczów robił sam gasbox'a i chce żeby się wypowiedział jak to zrobić ale oczekuje też wypowiedzi innych użytkowników którzy mieli z tym jaką kolwiek styczność.
z tego co ja słyszałem to gasbox nie może być stały tzn musi mieć jakąś gumę czy coś takiego do rozprężania czy to prawda?
2.o ile dobrze zrozumiałem z niemieckiego filmiku to gasbox podpina się do szlałfiku podciśnienia mam racje ?
Tak, do podciśnienia. Marek w swoim temacie to opisał, tam musisz szukać
ale tam w jego postach jest 14 stron szukania zresztą przemku sam napisałeś że rozwiązanie marko nie było najlepszym rozwiązaniem.
Jeśli chcesz coś znaleźć to przeszukaj, nie bądź leniem... Nikt komu to nie potrzebne raczej nie będzie za Ciebie tego robił...
To jest tak, że jedni mówią, że pomaga inni, że nie, jak ze wszystkim.
Marek zrobił swój gasbox z puszki po dezodorancie i z tego co pisał, to w sposób odczuwalny zmieniła sie reakcja na manetce. Sam nie jeździłem na jego moto, więc się do tego nie ustosunkuję. Znajomy w cpi przy cylu 70 i gaźniku 19 również miał takie cudo i to w dodatku jakies firmowe, i z tego co mówił, to On nie zauważył jego działania. Tak jak mówię, ile osób tyle recenzji.
Jednak jedna opinia jest dość powszechna. Większość mówi, że jeżeli już to zakładać to tylko do jakiego tuningu, do serii nie ma sensu.
Ps. Jak poskładam moto do kupy (a nie wiem kiedy to nastąpi) i kumpel nie sprzeda swojego gasboxa to postaram się przeprowadzić test porównawczy (jak nie zapomnę i będę mieć chęci )
a ważne to jest