No no kolegoa się zabral do roboty. Wysyłaj zdjęcia i filmiki jak coś dalej będziesz robił.
Chdzi mi o ilośc pieniędzy, czasu i serca wlozonych w projekt, by poźniej po prostu go katować. Nie szkoda przypadkiem?
No na wydech musze przez zime hajsu odłożyc jakoś . Wiesz bardziej szkoda mi Hiszpanki A w nim to bedzie dobry stelaz, klatka-wiec nic mu raczej nie bedzie , silnik przy tych mysle 30 koniach nie bedzie strasznie wysilony- to kilka sezonów pociągnie. No ogólnie zobaczymy co to wyjdzie, a strasznie go katowac nie bede bo do szkoły czyms musze dojezdzac
No a co z hispzanka? NIe lepiej sie do szkoly hiszpanką bujac? poza tym dlaczego szkoda?
Wypożycze tacie na dojazdy do roboty, heh, pewnie jak braknie hajsu na paliwo do tego potworka to będę ją wietrzył Szkoda mi jej do stuntu bo za duzo mnie kosztowała, a do szkoły tez nią mogę jezdzić, zobacze jak sie wszystko ułoży. Moze jak skończe ten projekt to do MH tez cos mocniejszego poleci, nwm to narazie takie przypuszczenia.
A własnie miałem parę zaległych fotek wrzucic
Najpierw fotki starego silnika: po porcie i polerce
No i tu juz po malowaniu i złożeniu:
A teraz " nowy" silnik:
Cylek:
A teraz porównanie tłoka 72cc 4t do cylka
Ciąg dalszy
Ty weź wrzucaj mniejsze foty bo to się pół godziny ładuje.
Też miałem w głowie plany nt. stantów na rx, ale w ostatniej chwili szkoda mi sie jej zrobiło.. Do stuntu cały czas mnie ciągnie, wiec moze za 2 lata?
Ok postaram się zmniejszyć:D Jak tez Ci szkoda MH to kup jakiś tani skuter i przystosuj do stuntów, a za dwa lata 600 kupisz
Nie wiesz jaka jest sytuacja. Teraz po wypadku chetnie bym ją zrobiłan stunt, bo silnik żyletka, a nawet jak nie ją to mam dojscie do tanich am6. Chodzi o to, że mama cięta na motocykle. Ja miałem wypadek, potem kolega mój i moich sióstr zginął na ZX6R, potem jeszcze pełno wypadków na moto było w okolicy. Jeden osiemnastolatek zginął, inny koleś sie rozbił. Także były juz rozmowy nt. tego ze jakiekolwiek moto sobie bede mógł dopiero kupić jak sie wyprowadze. Niesety, tak nie będzie i stawiam na swoim. Kończę osiemnastkę i kupuje SM. (Honda FMX 650)
Siema chłopaki.
Razem z Wami będę śledzić projekt ;P
Ps.
Ahmed, jak Coliber będzie zrobiony ja przewiozę się pierwszy
To może się przedstaw koleszko?
Siemano Kamil. Nareszcie sie zarejestrowałes Przedstaw się bo Cie tu koledzy nie znają:p Ale masz to jak w banku,że razem z Dawidem śmigacie pierwsi
Kacper to nieciekawa sytuacja, że z Twoim wypadkiem zbiegły się inne. Ale moze popróbuj jeszcze pogadac z mamą, jakoś ją przekonać. Powiedz, że będziesz trenował nie na ulicy tylko po parkingach, drogach zamkniętych i ze bedziesz jezdził powoli Kurcze współczuje Ci, że Twoja mama ma takie zdanie na ten temat, ale bede trzymał kciuki, że jakoś ją przekonsz. Jakby co to przecież możesz siostrzyczki o pomoc poprosić:)
Ostatnio edytowany przez AHMED (11-21-2013 18:32:20)
Siostry tez maja zeby na moto zaostrzone. I to nie chodzi o jazdę po ulicy czy parkingu. Kwestia złamań i innych wypadków. O to jej chodzi. W sumie to racja. Teraz do siebie dopiero wróciłem po wypadku. A minęły 4 miesiące. No ale ja myśle ze pierwsze piony będę na moim sm cwiczyl, a w miarę upływu czasu coś sobie kupię nie zwracając uwagi na zdanie mamy bo już będę pełnoletni.
Kurcze myslałem, że siostry by Cię poparły a tak to trochę lipa Moze z czasem po zimie mama zmieni zdanie
Kacper jestem trochę do tyłu, ale tak na szybko... Zdanie Twojej mamy już znam, ale co na to tata ?
No rodzice, mam podobny problem.... Ale myślę, że może jakieś 450 bedzie na 18
Ja z rodzicami nie mam najmniejszego problemu Mama oczywiście przeciwna, ale nie ma nic do gadania, bo tata też śmiga, więc zawsze mamy przewagę ;P
Widzę Kamil, że Ci się podoba i zaklimatyzowałes sie na forum
kejmil czym twój ojciec śmiga szczerze mówiąc masz podobną sytuacje do mojej
tyle że u mnie ojciec szykuje mz 250 trophic a brat śmiga cbr 900 rr a więc cztery motocykle mam w domu
a więc też nie mam problemu z kupnem moto i tym co z nimi bende robił za to jest taki problem że nie mogę tuningować .
ahmed buduj szybciej kolibra bo ci tu się powoli temat postu zmienia
Heheee widze własnie, ze się hydepark robii Ale to dobrze, ciesze sie
Kolina szybciej nie zrobię, bo hajs mi się póki co nie zgadza
Kurcze trochę się wysypało czesci w tym silniku.
No ojcu się to podoba. Lubi motocykle, bo sam miał. Ale dobrze jest, mama mi się w interesy nie wtrąca. Także handluje sobie trochę i myślę że na stunt zabawy przyjdzie czas
Mi sam tata zaproponował kupno skuterka do stuntu... Co prawda był pewien bodziec z zewnątrz, dzięki któremu zdecydował się żeby mi to powiedzieć.
huhuhuligan tata jeździ na VFR 800.
Tej starej?
To jest chyba wersja przedliftowa.
Ostatnio edytowany przez AHMED (12-02-2013 20:18:13)
Znów sorki za post pod postem, ale chciałem, żeby było widać, że cos sie dzieje ( uzywając edytuj zostaje stara data ) Niestety dopiero po rozebraniu silnika zorientowałem sie, że koło jest przesunięte- to znaczy, że po załozeniu silnika, koła nie byłyby ustawione współosiowe.Rozważałem przesunięcie silnka na lewą stronę- na mocowaniu wahacza ( żeby koła szły w osi) i obciązenie prawej strony- aby masa całego skutera była równo rozłożona. Po dłuższym namyśle ustaliliśmy, że nie bedziemy robić wiochy i trzeba to zrobić jak należy. Na moje szczęście odkryłem, że piasta która jest założona pochodzi z Aprilli Factory i jest za szeroka, po załozeniu piasty z Aeroxa, która jest węższa powinno wszystko wrócić do pierwotnej pozycji. Mam nadzieje, że po założeniu tej piasty: tarcza i zacisk bedą pasowały. Aha jeszcze apropo wału to kumpel mi znalazł wzmocniony, pełny, zwiększający kompresję z firmy BARIKIT to podobno to samo co AIRSAL za 350 złotych
Podeślę Wam linka i proszę, żebyscie się wypowiedzieli na temat tego wału jak i projektu
http://allegro.pl/wal-aprilia-sr-runner … 93308.html Jak widzicie, wszędzie coś trzeba kombinować i przerabiać, ale juz nie moge doczekac sie jazdy próbnej