O którą spręzynke ci chodzi ? Bo ja dzisiaj wyciagałem klamkę i mi sie tak jakby złamała lekko ta sprężynka blokująca wyskoczenie linki sprzegła z klamki Potrzebuje szybkiej pomocy i odpowiedzi jak to zrobic. Pozdrawiam NoFaq.
Jak ona ci moze wyskakiwać ? It's be UNREAL
Kup nowe sprzęgiełko, tak jak Marcin radził, ewentualnie wymyśl jakis zabawny patent.
To możliwe, cała ta dźwigienka wysuwała się do góry luzując sprężynkę która przestała odbijać dźwigienkę, ale już to naprawiłem i się nie wysuwa.
wymieniajac tarcze sprzegła to trzeba wymieniac tez przekładki tak jak tu jest : http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph … 7de9645b27
czy same tarcze ze sprezynami jak tu: http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph … 7de9645b27
JAKA JEST MIEDZY NIMI ROZNICA ???
dobrze jest wymienić przekładki bo one tak jak i tarczki ścierają sie
przekładki napewno coś tam się ścierają no ale chyba nie na tyle żeby była jakakolwiek różnica Przekładki jak przekładki pewnie są poprostu wyższej jakości i może mocniej trzymają na nich te tarcze.
PS: Niektórzy moi klienci dziwią się czemu w AM6 są tylko 4 tarcze sprzęgłowe, uważają że powinno być ich 6 bo to 6 biegowy silnik poprostu asy
czyli lepiej oplaca sie kupic same tarcze za 160 niz z prekladkami za 200 ??
to nie tylko różnica czy są przekładki czy nie to też różnica tarcz każde są inne a te za 200zł są pewnie lepszej jakości choć ja bym wziął Metrakit.
Gdzieś na forum czytałem że te tarcze metrakit są taki same jak zwykłe ze się nie opłaca ich kupować bo mają twardsze sprężynki i dlatego sie nie ślizgają.
jaka grubosc powinny miec te "kloczeczki" na tarczy????? bo ja juz rozkrecilem i moje "kloceczki" maja ok.1mm i jeszcze jedno jak powinny isc te garby na przekładkach ???
1mm to są jeszcze dobre, jak nowe a starte to tyle co nic nie powinno zostać...
Co do garbów to zapomniałem jaka tam jest zasada montażu Spróbuję się dowiedzieć zaraz
no i jak ida te przekładki pomorzcie ??????????????
No a więc, na początku wkładasz je tymi ścięciami równo jedną nad drugą, i wtedy dekielek / docisk pasuje jedynie w jednym położeniu (ten co wchodzi na 4 bolce) pasuje tylko w jednym położeniu i musi ściśle przylegać do tarcz, jeżeli będzie źle założony to tarcze odrazu szlag trafi tak samo z koszem
co moze byc ze sprzeglem (albo czyms innym ) ze nie odczowa sie pelnej mocy biegi bardzo ciezko wchodza i na wysokich obrotach 7tys-... przegazowuje sie i nie czuje biegu a po przejsciu na niskie jest ok zaraz po wymianie cylindra na 70cc na poczatku bylo ok a teraz juz nie ??? moze kupic twardsze sprezyny czy to cos da ??
Ostatnio edytowany przez LukasXR6 (06-08-2010 14:51:34)
czy olej był już zmieniany w silniku? jeżeli nie to może być już bardzo rzadki jak woda i będzie trzaskać