#1 03-27-2009 21:25:32

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Obroty- nie kumam

Nie bierzcie tego za pretensje tylko za zwyczajne pytanie moi mili img/smilies/smile
Co chwile mówicie coś że przy kupnie trzeba patrzeć na obroty. Nie rozumiem dlaczego?
Po tym się poznaje stan motorku? I na ile ma się wkręcać?

Ostatnio edytowany przez ProMaX (03-27-2009 21:32:31)

Offline

 

#2 03-27-2009 21:39:47

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

Chodzi o to żeby obroty nie falowały i żeby nie gasł sam, a wkręcać powinien się przynajmniej do 12 000 RPM jeżeli jest odblokowany...


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#3 03-27-2009 21:52:57

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

A to się ma wkręcać na luzie czy na biegu? A np. jeżeli na luzie bedzie miał te 12 tys. obrotów to oznacza  ze na 5 też by tyle miał czy wtedy juz może tyle nie wyciagnąc?

Offline

 

#4 03-27-2009 22:03:33

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

Mój na luzie wchodzi gdzieś do 14 000 ale na biegu do 12 000 a na 6 do 11 500, alewiadomo że go tak nie cisnę bo by z silnika nic nie zostało img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#5 03-27-2009 22:09:39

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

nom img/smilies/smile

Offline

 

#6 03-28-2009 08:39:42

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

mój na luzie do 13,5tys a w jeździe do 11,5-12 ale nie piłuje go tak bo szkoda... img/smilies/wink

Offline

 

#7 03-28-2009 09:32:01

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

Ale np. przy kupnie to nie będze go gazował by doszedł do około 14 tys. obrotów bo wtedy nie dość że będzie głośno to gość sprzedający będzie miał pretensje że go piłuje co nie?

Offline

 

#8 03-28-2009 10:52:30

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

ja gazowałem na maksa na rozgrzanym jak go oglądałem i gościu nic nie mówił tylko mówił że się znam i jakieś pierdoły....

Offline

 

#9 03-28-2009 16:47:08

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

A koleś od którego ja kupowałem trzymał gaz do dechy na zimnym img/smilies/hmm

Ja mu mówię czy się dobrze czuje, a on że chce rozgrzać silnik img/smilies/hmm


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#10 03-28-2009 16:56:05

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

To on chyba dobrze chciał? Ale jak on tak za każdym razem rozpoczynał prace silnika to....

Ostatnio edytowany przez ProMaX (03-28-2009 17:00:46)

Offline

 

#11 03-28-2009 17:10:48

KGalik
Żyjąca legenda forum
Skąd: Bystrzyca Kłodzka
Zarejestrowany: 10-27-2008
Posty: 859
Pojazd:: JetForce C-Tech
Wiek:: rocznik '94
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

Chciał go jak najszybciej rozgrzać... Ja odpalając Jeta zawsze jeszcze idę po kask do domu, ubieram i jak się już wkręca na obroty na nóżkach to dopiero jadę. img/smilies/smile


JetForce C-Tech 2007 rok, Leo Vince TT, Revo S-Type + inne -> black / subaru adriatic blue img/smilies/smile

Offline

 

#12 03-28-2009 17:14:11

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

A ja odpalam, gaśnie, odpalam i czkeam 1 minute a jadę img/smilies/smile Może to elektro ssanie zwalone?

Offline

 

#13 03-28-2009 20:29:57

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

Ja odpalam, ssanie na wolnych idę się obrać...  nieraz chwilkę z kimś gadam albo zamykam garaż i jadę img/smilies/wink

Offline

 

#14 03-29-2009 09:34:36

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

Ja odpalam na ssaniu, i powoli wyjeżdżam z garażu, na podjazd, otwieram furtkę, wyjeżdżam, zamykam furtkę i jadę. Tak z 3 minuty zlecą img/smilies/big_smile jadę jeszcze ok. 1km na ssaniu i je wyłączam...

Jadę tak do 5tyś obr. na ssaniu.


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#15 03-29-2009 09:47:17

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

A w xr6 to się ssanie załącza czy jest automatyczne?

Offline

 

#16 03-29-2009 09:48:44

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

Jest ręczne.


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#17 03-29-2009 09:50:34

Ciasny
Zbanowany
Skąd: Kaczyce/ Cieszyn
Zarejestrowany: 03-27-2009
Posty: 270
Pojazd:: Peugeot Buxy/ Speedake '94
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

Trochę głupio a zarazem fajnie img/smilies/smile A to się załącza na kierze czy na gaźniku?

Offline

 

#18 03-29-2009 11:32:48

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

przy kierownicy po lewo...
przy bzyku markooo92 są oryginalne fotki tego przełącznika bo ja mam inny...

Offline

 

#19 03-29-2009 20:23:41

pezex
Old Admin ;>
Skąd: okolice Krk
Zarejestrowany: 06-24-2008
Posty: 347
Numer GG::
Pojazd:: Audiczka A4
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]
Serwis

Re: Obroty- nie kumam

wg mnie dobrze ze ssanie jest ręczne img/smilies/big_smile
ostatnio mi brakło siana w trasie i na ssaniu przejechałem z 2 km a bez ssania niechciał odpalić img/smilies/big_smile na szczęście kumpel później przyjechał z pomocą img/smilies/smile

Offline

 

#20 03-30-2009 14:25:33

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Obroty- nie kumam

automatyczne jest trochę wygodniejsze.... ale ręczne ma też swoje zalet...

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo