Nie bierzcie tego za pretensje tylko za zwyczajne pytanie moi mili
Co chwile mówicie coś że przy kupnie trzeba patrzeć na obroty. Nie rozumiem dlaczego?
Po tym się poznaje stan motorku? I na ile ma się wkręcać?
Ostatnio edytowany przez ProMaX (03-27-2009 21:32:31)
Chodzi o to żeby obroty nie falowały i żeby nie gasł sam, a wkręcać powinien się przynajmniej do 12 000 RPM jeżeli jest odblokowany...
A to się ma wkręcać na luzie czy na biegu? A np. jeżeli na luzie bedzie miał te 12 tys. obrotów to oznacza ze na 5 też by tyle miał czy wtedy juz może tyle nie wyciagnąc?
Mój na luzie wchodzi gdzieś do 14 000 ale na biegu do 12 000 a na 6 do 11 500, alewiadomo że go tak nie cisnę bo by z silnika nic nie zostało
nom
mój na luzie do 13,5tys a w jeździe do 11,5-12 ale nie piłuje go tak bo szkoda...
Ale np. przy kupnie to nie będze go gazował by doszedł do około 14 tys. obrotów bo wtedy nie dość że będzie głośno to gość sprzedający będzie miał pretensje że go piłuje co nie?
ja gazowałem na maksa na rozgrzanym jak go oglądałem i gościu nic nie mówił tylko mówił że się znam i jakieś pierdoły....
A koleś od którego ja kupowałem trzymał gaz do dechy na zimnym
Ja mu mówię czy się dobrze czuje, a on że chce rozgrzać silnik
To on chyba dobrze chciał? Ale jak on tak za każdym razem rozpoczynał prace silnika to....
Ostatnio edytowany przez ProMaX (03-28-2009 17:00:46)
Chciał go jak najszybciej rozgrzać... Ja odpalając Jeta zawsze jeszcze idę po kask do domu, ubieram i jak się już wkręca na obroty na nóżkach to dopiero jadę.
A ja odpalam, gaśnie, odpalam i czkeam 1 minute a jadę Może to elektro ssanie zwalone?
Ja odpalam, ssanie na wolnych idę się obrać... nieraz chwilkę z kimś gadam albo zamykam garaż i jadę
Ja odpalam na ssaniu, i powoli wyjeżdżam z garażu, na podjazd, otwieram furtkę, wyjeżdżam, zamykam furtkę i jadę. Tak z 3 minuty zlecą jadę jeszcze ok. 1km na ssaniu i je wyłączam...
Jadę tak do 5tyś obr. na ssaniu.
A w xr6 to się ssanie załącza czy jest automatyczne?
Trochę głupio a zarazem fajnie A to się załącza na kierze czy na gaźniku?
przy kierownicy po lewo...
przy bzyku markooo92 są oryginalne fotki tego przełącznika bo ja mam inny...
wg mnie dobrze ze ssanie jest ręczne
ostatnio mi brakło siana w trasie i na ssaniu przejechałem z 2 km a bez ssania niechciał odpalić na szczęście kumpel później przyjechał z pomocą
automatyczne jest trochę wygodniejsze.... ale ręczne ma też swoje zalet...