Witam mam PEUGEOT'A i mam gaznik 16mm DELORTO i cylinder 70ccm i tłok 70ccm wszystkie inne części to orginały . moje osiągi to 100km/h . i teraz nie wiem co zrobić żebym jechał te 120km/h-140km/h? (zastanawiałem się nad zmianą wydechu)
smoko59 napisał(a):
cylinder 70ccm i tłok 70ccm
Dziwne jakbyś miał przy cylindrze 70 tłok 50 albo 80
Co to za 70 przede wszystkim?
Cylinder Kit Tec Sport 70cc
No to niestety ale 140 na tym nie wyciśniesz..
Żeby poprawić osiągi przy tym cylindrze to podstawa wydech, gaźnik 19mm/21mm, zębatki. Jeśli chcesz wyciskać z tego ostatnie soki prędkościowe to 14/15-48. Dobrym dopełnieniem będzie też filtr.. Gąbka/stożek.
Dokładnie tak jak Kacper mówi najwięcej dadzą Ci przełożenie mniejsza zębatka na tył i większa na przód i będziesz miał prędkość ale z przyspieszeniem może być słabo
jak masz sporo kasy to myślę że byś wycisnął jakieś 125 ale byś musiał mieć gaźnik taki jak kacper mówił z idealnie dobraną dyszą,wał z wypełniaczami,jakiś dobry wydech,stożek, jest jeszcze więcej rzeczy które mogłbyś wymienić ale musisz się liczyć że to kolejne wydatki na tych częściach co ja ci podałem myślę że by wyciągnął 120-125
No najwiekszy jaki wedlug mnie moglbys tu władowac to 24mm. W koncu to tylko tec, a nie jakies hebo patanegra/ metrakit prorace. Do tego dobra regulacja+wyzej omawiane części i te 120 masz realne