#1 06-04-2009 16:13:32

house
Uliczny Rajdowiec
Skąd: Białystok
Zarejestrowany: 06-04-2009
Posty: 154
Pojazd:: Yamaha TZR '06
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

blokady

mam 2 pytanka. Czy można założyć blokade na xr6, który został już odblokowany. chodzi mi tylko o jakieś elektroniczne ustrojstwo. I drugie pytanie jakie blokady ma fabrycznie peugeocik i na co założone


http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pgrt_userbar(4).jpg

Offline

 

#2 06-04-2009 18:18:12

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Da się, ale te kupne za ok. 220zł blokują obroty przy około 8 tyś obr. (jak zablokowany moduł) więc max będzie i tak z 70-80km/h zależnie od silnika i przełożeń img/smilies/big_smile

A fabryczne blokady to:

- zawór membranowy
- króciec
- dysza
- zębatki
- może jakaś zastawka w tłumiku
- MODUŁ!! - to chyba przedewszystkim


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#3 06-04-2009 19:52:09

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: blokady

z blokadami się zgadzam i  blokadą elektroniczną też... <nie ma sensu pisać tego samego... img/smilies/wink >
jak chcesz blokadę manualną to ja bym pokombinował coś z króćcem coś w stylu zaślepki... albo dyszami...
jak daje się moto małemu dziecku to nieraz tak blokują... img/smilies/wink

Offline

 

#4 06-29-2009 20:16:41

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

witam!
chce zamontować moduł bez blokady.
znalazłem gościa na allegro który miał by coś dla mnie tylko nie jest pewien czy moduł jest bez blokady.
kupił uszkodzoną yamaszke dt i sprzedaje ja na części. mówi mi ze dt fabrycznie nie miały blokady=> czy to prawda ??
jak mozna sprawdzić taki moduł nie podłączając do motoru??
z góry dziekuje!

Offline

 

#5 06-29-2009 21:39:58

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Myślę że nie da się sprawdzić nie montując go img/smilies/hmm Blokady były, ale z tego co wiem to moduł można odblokować poprzez przewiercenie w nazwie modułu literki O img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#6 06-29-2009 22:31:52

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

to działa??
sprawdzałeś??
a numery seryjne??  te odblokowane na pewno są jakieś inne

Offline

 

#7 06-30-2009 06:43:06

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: blokady

kształt jest taki sam...
był jeszcze pit ze jak namagnesujesz moduł to się odblokuje ale to bujda....
z rozwierceniem to prawda ale sam tego nie robiłem...
kiedyś czytałem artykuł i było nawet jakim wiertłem ale nie pamiętam...

Offline

 

#8 06-30-2009 17:21:16

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Na forum Yamahy TZR jest opisane jak rozblokować moduł, ale nie sprawdzałem nigdy tego img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#9 07-02-2009 20:37:17

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

ja sprawdziłem
może i to jest łatwe ale...
tzr-ki mają zupełnie inny moduł.
bo one chyba mają osobno cewke i osobno moduł
u nas to jest tzw. modułocewka tzn cewka jest zintegrowana z modułem.
u nich po odblokowaniu wygląda tak
http://www.brommer-forum.nl/faq/168/2.jpg

Offline

 

#10 07-02-2009 21:31:15

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

A ten co kupiłeś od DT to jest moduł czy cewko moduł? Myślę że będzie taki sam jak w TZR...


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#11 07-03-2009 09:10:47

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

to co kupiłem to jest modułocewka. jest prawie identyczny.
krótszy o 2 cm. hmm nie wiem dokładnie jak go podłączyć zeby nic nie spieprzyć bo
            ten z DT:                                                     mój:
firma:   DUCATIenergia                                            CSC TRONIC

"kable"  bianco W                                                     verde
            rosso R                                                        verde
            verde E                                                       blanco
            stop                                                            rojo
I nie wiem jak to podłączyć. Pomóżcie!

Offline

 

#12 07-03-2009 11:39:11

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: blokady

yyy i tu jest problem bo dwa różne motory i mogą mieć inne schematy elektryczne i inne podłączenie...  najlepiej jak byś zaprowadził do elektryka albo porównał schematy...

Offline

 

#13 07-03-2009 17:20:18

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Ten stary masz CSC TRONIC? Bo seryjnie jest Ducati Energia... moto rozebrane to zaraz zrobię fote co i jak img/smilies/wink

EDIT:

Masz ty fotkę modułu:

http://img368.imageshack.us/img368/8119/modpodpicie.jpg

Kable podpięte po kolei to:

- biały
- czerwono szary
- czarny
- biało czerwony

A ja mam pytanko bo przy ostatnim kabelku jest STOP, czyli może to blokada? (odcięcie)

Jak tak to można by zrobić tak żeby przy napięciu/natężeniu przy 5tyś obr. szedł prąd do przekaźnika i przekaźnik by włączał blokadę... img/smilies/big_smile Jeżeli to wogóle to img/smilies/tongue


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#14 07-03-2009 22:18:40

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

ok dzięki zycie mi ratujesz dokładnie taki moduł mam. img/smilies/smile
a z tym "STOPEM" to mnie zaintrygowałeś. może to właśnie to jest ta blokada
dobra w poniedziałek będe miał moto to będe grzebal. narazie cylinder jest w szlifie img/smilies/smile

Offline

 

#15 07-03-2009 23:19:51

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: blokady

a z odłączonym tym stopem jak chodzi.... ??
bo może to być odcięcie zapłonu gdy przekręcimy kluczyk... img/smilies/wink

Offline

 

#16 07-04-2009 18:02:53

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

Markooo92 napisał(a):

A fabryczne blokady to:

- zawór membranowy
- dysza

blokadą na zaworze membranowym jest ten metalowy element który blokuje zbytnie rozszerzanie sie membran tak??

Ostatnio edytowany przez przemekurb (07-04-2009 18:05:40)

Offline

 

#17 07-04-2009 18:13:54

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Kolega w AM6 miał gumową podkładkę pod zaworem, która ograniczała przepustowość, co do tego ograniczenia to mi nic nie wiadomo img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#18 07-07-2009 18:08:25

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

jak nie mam blokady ma module i obroty wynosza okolo 15 tyś (na nanetce gazu max), to pale tyle samo benzyny co jak miałem blokade do 8,5 tyś (i nanetka gazu max)??
bo teraz cos mi duzo pali  (100na 100 img/smilies/smile )

Offline

 

#19 07-07-2009 18:11:16

house
Uliczny Rajdowiec
Skąd: Białystok
Zarejestrowany: 06-04-2009
Posty: 154
Pojazd:: Yamaha TZR '06
Wiek:: 15
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

wkręca ci się do 15k? No nieźle... pierwszy raz coś takiego słyszę... to spoko ale nie szkoda ci silnika img/smilies/hmm ?????


http://www.cdaction.pl/userbar/strona/userbar/15j3pgrt_userbar(4).jpg

Offline

 

#20 07-07-2009 21:47:43

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Dzisiaj przy testowaniu nowych części dowaliłem obroty napewno ponad 15 000 do już zbliżało się do 0 XD Tylko raz img/smilies/wink I na postoju oczywiście.

Palić powinien podobnie, ale raczej trochę więcej.


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#21 07-07-2009 22:29:01

marcinsparco
Szybki i Wściekły
Skąd: WLKP
Zarejestrowany: 07-12-2008
Posty: 785
Pojazd:: XR6 '05 FL
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

Bardzo możliwe img/smilies/smile Kuzyna seryjna TZR'ka 2004r. wkręca sie o wiele dallej niż jest skala ! Ja nie wiem o co tam chodzi xD

Offline

 

#22 07-08-2009 12:42:14

przemekurb
Murzyn wśród kierowców
Skąd: okolice Konina
Zarejestrowany: 02-10-2009
Posty: 42
Pojazd:: XR6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

mi tez własnie ponad skale. czerwone zaczyna sie od 10 tys i jest do 13. mi wychodzi ponad 3cm za skale. napewno szkoda silnika seryjnie maja blokade do 8tys a gdzie tu 15. ale to na postoju i przez 2 sekundy img/smilies/smile jak jest na tych 15 to Wam tez strasznie wolno schodzi z obrotów czy tylko u mnie coś takiego?

Offline

 

#23 07-08-2009 21:23:16

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: blokady

dość wolno img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#24 07-08-2009 21:26:41

Łukasz
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Chełm
Zarejestrowany: 05-20-2009
Posty: 696969
Numer GG:: 3204278
Pojazd:: F4i
Wiek:: dwudziesty pierwszy.
Reputacja :  [+ 30/ -6 ]
Serwis

Re: blokady

tak jest, kolega wkręcał tzr do zera i bardzo wolno schodziła...


http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&amp;filename=dsc0103ps.jpg&amp;res=landing

Offline

 

#25 07-31-2009 19:42:44

Stasiuxr6
Murzyn wśród kierowców
Zarejestrowany: 06-04-2009
Posty: 50
Pojazd:: xr6
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: blokady

Gdzie Wogule Znajduje sie modul ?? bo tak zaduzo nie grzebalem w silniku??

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo