Jakie wady i zalety ma Xr6?
Ostatnio edytowany przez Krystek (10-18-2007 20:48:00)
WADY :
- po dłuższej wyprawie strasznie "łapki" bolą. Źle tą kierownicę zrobili
ZALETY :
-szybki, zwrotny, niezawodny
Jaki olej lejecie do silnika?
Ostatnio edytowany przez 12ps (07-11-2008 16:31:08)
jestem nowym użytkownikiem forum czy ten motor ma jakieś wady bo z tego co wiem to nie czy coś w nim sie psuje i jaki olej idzie na mieszankę do paliwa
zły dział. przenosze
edit by: pezex
co może być przyczyną tego zę ciagle przepalają mi sie zerówki??
Olej to leje Mobil Racing 2T, oczywiście Full Syntetic. Jak to w Peugeotach troszke elektryka w nim szwankuje, ostatnio musiałem wymieniać także łożyska wału korbowego, co wymagało rozebrania silnika na pół, być może silnik dostawał za mało oleju do mieszanki i to było powodem zatarcia. Możliwe, że będe demontował dozownik ale to się jeszcze okaże Poza tym Peugeot to świetna maszynka wygląd ma zarabisty a do tego jak jeżdzi. Co do tych żarówek to od jakiego elementu ci się dokladnie przepalają, myśle ze masz je na 12v
Ja olej do dozownika leje Castrol R2 racingbike 2t
hej a ile Wam wyciągają Peugeoty
ja jechałem tak że wskazówke miałem na końcu tej literki F na dole wskaźnika. ale z tego co wiem to licznik mój zawyża o 10km/h i wtedy bylo cos kolo 90-95km/h..
sprawdzaliście licznik czy dobrze działa?
Witam,
Potrzebuję końcówki wydechu do xr6. Proszę o linki. Może ktoś sprzedaje. Bo mi się rozwaliła i pilnie potrzebuję.
Ostatnio edytowany przez athlon07 (08-19-2008 10:19:42)
Siema mam problem z przełącznikiem świateł w moim xr6. Jest w nim nie oryginalny włącznik świateł i nie jest podłączony chce założyć oryginalny ale na zdjęciach xr6 nieraz są włączniki on/off/postojowe a nieraz jest sam włącznik rozrusznika. Jak to z nimi jest?
W większości tak jest ale w niektórych nie ma włącznika on/off
Gdzie jest moduł w XR?
ja mam nie oryginalne ale chce zmieni na orginał w twoim jest włącznik a tu na zdjęciu z zegarem niema ( prawy dolny róg )
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=sh … id=M892843
to może też zależy od roku produkcji? mój jest z 2003. A te późniejsze mogą już niemieć w związku z tym że jest prawo obowiązujące jazdy na światłach całą dobe to taka moja sugestia :p
Może wie ktoś jak naprawić kontrolkę rezerwy?? Wczoraj zaczęła świecić, pojechałem na stację zalałem do pełna i ciągle świeci.. ;/ Zawsze można odłączyć zaróweczkę ale chciałbym to w jakiś sposób naprawić.
ja mam podobny problem :p OTÓŻ u mnie nie świeci ^^ żarówka jest dobra bo podpinałem pod "N" i świeci ale nie działa kontrolka...może być coś z mechanizmem sprawdzającym ilość paliwa nie tak
marcinspaco a może pływak Ci sie zawiesił? W xr6 nie ma pokazanej ilości paliwa w danym momencie( przynajmniej umnie),tylko jest rezerwa, ale pływak chyba jest co? Tak mi sie wydaje.
A moje pytanie jest takie jak dostać sie najlepiej do świecy? I co zrobic jak cięzko sie odkręca? Jest zapieczona.
Fajka idzie od iskrownika czy od modułu? Bo nie wiem co to jest,idzie od tego fajka i 4 inne kabelki
z tego co ja rozebrałem bak to nie widziałem żadnego pływaka,,, ale to wg mnie - moze był a ja nie dostrzegłem.
szczerze mówiąc to wolał bym kranik od tej kontrolki rezerwy ;p
jak najlepiej dostać do świecy? no cuż - odkręcić boczek..chyba lepiej lewy, ściągnąć kapturek i odkręcać. Czy ciężko? No napewno nie lekko b o musi się to jakoś tam trzymać. Dasz rade ;-)
a ja właśnie poszedłem do garażu podręcić tą śrubke od hamulca przedniego żeby wcześniej pompowało.. (troche to pisze zapewne niewyraźnie)
no i ja to trochu podkręcam a tu strzeliło ^^ ale pzynajmniej dobrze ze na postoju a nie w trakcie jazdy bo bylbym wyłąccnie z tylnim. A tak to sobie wkręciłem tam swoją śrubke i zaraz ide ją pomalować na czarno
squt,
squt napisał(a):
Fajka idzie od iskrownika czy od modułu? Bo nie wiem co to jest,idzie od tego fajka i 4 inne kabelki
Chyba nie bardzo rozumiem pytania. Fajka idzie od świecy! A poniżej masz zdjęcie gdzie jest świeca ;-)