Nie podjedziesz pod górke. Będziesz go pchał!
A tak serio:
Ja z 12/52 zmienilem na 12/48 i v-max z 80km/h wzrosl do 95km/h , na koło idzie lepiej , dłużej pojade. Jak to pod gorke nie podjedzie... To nie jest chiński 4T , który we dwoch pod górke nawet na 1 nie podjedzie , ostatnio taki przypadek widziałem to ze śmiechu padałem...
Ostatnio edytowany przez Karol (04-29-2010 12:31:45)
ej ludzie... on zmienil zebatke z 52 na 48 ... a ja z 60 na 48 .... jak sadzicie ile pojdzie
?
bo ostatnio na tej zebatce 60 leciałem 80 ale wył jak glupi
Ostatnio edytowany przez akinari (04-29-2010 13:43:03)
na 14/48 pojedzie ci jakieś 110-115 przy manetce do końca
Odczujesz różnice w przyśpieszeniu, ale coś za coś :p
zawsze inaczej powiedziec ile ci idzie ? 115 fajnie fajnie tylko zalozyc to jeszcze trza:P
i koles od czesci od tygodnia jeszcze nie dostal informacji na ich temat... wiec chyba miesiac bede kompletowal. jesli zamawiam czache cala z lampa to te wykonczenia tez dostane?? te obok zegarow itp ???
Ostatnio edytowany przez akinari (04-29-2010 16:30:52)
każdy plastik zapewne osobno, co do maxa to realny będzie ok 105km/h licznikowo max 115km/h tak jak już mówiłem jeżeli wogóle dobije do czeronego pola na 6-tym biegu bo jak by nie było to seria
Że co? Obrotomierz nie wejdzie na czerwone pole? Chyba żartujesz Mój na gaźniku 16mm, dyszy głównej 82 i zębatkach 14/53 spokojnie wchodzi powyżej 10000 obr/min
I w końcu mam te ok. 15000km.
Mi na VMAXie wchodzi do 11tys to około 100-110km/h, na postoju prawie do zera wskazówka dochodzi czyli 16tys/obr
ludzie ludzie ludzie!
jak wywiercic dziury w zebatce? musza byc idealnie czy tak zeby sruby pasowaly ? bo mi wczoraj wuja powiedzial ze dziesiate milimetra i kolo bedzie chodzic jak pojebane.
Musi byc co do MILIMETRA.
Inazcej bedzie krzywo ;p
wiec jak to zrobic )?
Przyłóż starą zębatkę do nowej i odrysuj dziury na śruby
jak dałes za tego peugota 2500 zł to niemozliwe ty go rozwalonego kupiłes bo na zdjeciach mA:D ŁADNY STAN
Ostatnio edytowany przez KAMILOLO (05-03-2010 12:52:44)
no wiem 2500 i do tego plasticzki a silnik wszystko chodzi gladziutko idealnie
a jak bys go sprzedawał to za ile
zrobiony koło 8000 ale nie sprzedaje )
ja bym ci radził go całego na czrna perłe a zostawic tylko te niby aluminiowe pastiki motorhispanie mają takie kolory i wyglada owiele lepiej niz w peugotach A;E to moje skromne zdanie
:P
Ostatnio edytowany przez KAMILOLO (05-04-2010 20:05:34)
Ok jak tata sie dodzwoni to zamawiamy czesci, doszlismy do ladu z tymi schematami .
Nie kaze zrobic tej zebatki koledze bo mowi ze nie bedzie potem za naprawe placil... wiec potrzebuje informacje w jakim zakladzie wywiercic profesjonalnie te dziury i ile to bedzie kosztowac. pooozdrawiam i ide posmigac ;D
Mistrzu kup zębate od RS a nie tak dziadolisz ;PP Szkoda się bawić w takie rzeczy. Zobacz czy masz takie same wymiary http://allegro.pl/show_item.php?item=983654974 i kup Przy zestawie 14/48 przy 10500 RPM będziesz miał ok. 105 km/h a jak już uparłeś się na te wiercenie to daj do jakiegoś zakładu gdzie pracują tokarze. Trzymaj się
kolego mam dokladnie taka sama jak wyslales jeszcze nawet ta saama aukcja. musze dac do wiercenia bo na calym allegro ani jednej takiej zebatki dobrej do xr7
okazalo sie ze bedzie dodatkowy zastrzyk pieniedzy wiec bede odpicowywal peugeota
dzis zamowilismy z ojcem owiewki na dniach dowiemy sie cene i czy malowane..
@edit
dla jasnosci...
xr7 ma zebatke na 5 srub, a nie jak przy xr6 na 6 srub . i takie pytanie. przyszedl wuja ocenic sytuacje i powiedzial ze mozliwe ze na 3 sruby wejdzie. czy jak wejdzie na 3 to musi byc na wiecej przykrecone czy wystarczy ?
Ostatnio edytowany przez akinari (05-11-2010 04:05:50)
ale XR6 ma 16 cali koło, a Ty chyba masz takie jak w TZR/RS Nie wiem, nie widziałem z bliska XR7 więc trudno mi powiedziec czy będzie pasować
niee... ja mam na 5 srub. w tzr/rs sa na 6 . wiec trzeba wiercic pojde do tokarni dam dwie zebatki i powiem ze chce zeby bylo dobrze. place to wymagam.
Aaa to tak Pewnie, idź powiedz co i jak to zrobi, tokarz wszystko dorobi ;P nawet by Ci dotoczył zębatke,wiem bo kumpel zlecił jednemu i lata do dziś na niej