Witam wszystkich! Przedstawiam Wam 3 pojazd w moim garażu - w pełni seryjny Zipek z gaźnikiem z XR6 (16mm i dysza 82) i rolkami (samoróbki) 7,5g. Rocznik 1994 (w papierach, wszędzie indziej, na plastikach, częściach jest 1995), kiedyś był czerwony, jak na fotkach W moich rękach dostał nowe życie
W końcu jedzie jak powinien a nie przerywa, wygląda moze nie najlepiej ale nie wygląda też jak trup
Dodałem stelaż, crashpady, sety i nowe opony
Fotki:
Tak wyglądał jak go kupiłem (w rzeczywistości wyglądał o wiele gorzej )
I małe przypomnienie dlaczego nie warto kupować chińskich pojazdów:
Tuning jak pod stunt, widać na zdjęciach że włożyłeś wiele prac w to aby wyglądał ładnie 5/5
Stunt kibel! Ciekawe dość. Ile taka zabawka do latania na gumie kosztuje?
I swoją drogą, gdzie się podział przedni, przecież najważniejszy w moto, hebel? :p Bo bo nie widzę, albo ślepy jestem. xD
Fajna przeróbka lampy, zarówno przedniej jak i tylnej. Kiedy jakieś małe demko dla forumowiczów?
PS. Ten chiński quad to miód na moje oczy, poprawa humoru na resztę dnia Ci wyszła... xD Właściciel chociaż cały?
Ostatnio edytowany przez KGalik (08-31-2010 03:54:46)
Za ten sracz dałem 500zł Późniejsze koszty to nawet nie 100zł
Z przodu nie ma linki (bęben) więc klamka nie potrzebna bo tylko reką zaczepiam
Demo? Jeżdżę może z tydzień
Właściciel miał 8 lat i jechał w czapce, ale jemu nic Po prostu poczuł że coś szura tył po ziemi XD
Up! Nowe fotki Silnik dostał nowy tłok, normalny filtr powietrza, nowy wydech, inne ssanie i jest malina
Zrobiłem z tatą crashpady i footbrake (hamulec nożny) do nohanderów
Inna oponka z tyłu, inaczej zrobiona przednia lampa (wcześniej była równo z plastikami i łatwo było w nią kopnąć nogą), pomalowane na złoto felgi, naprawiony przedni hamulec i jest nowa linka od gazu
Czyli piździk odmieniony
Dodałem też pare naklejek z przodu
Co o tym myślicie?
Gdzie te fotki? :d
Ta latarka na 1szym zdjęciu wygląda zupełnie tak jak moja.. :d
A kibel jak to kibel:P Nie ma się podobać tylko ma sprawiać przyjemność z wypierdalania się na nim
A tak wgle to umiesz na nim cyrkle robić?
Powoli sie ucze w tym sezonie, w poprzednim jeździłem jakiś miesiąc bo poźno go przerobiłem Jak na razie 1-2 wykręcę, bo za mało mocy, ale da rade więcej
nie chce pisać nowego tematu więc: chcę zacząć przygodę ze stuntem, tak jak ty, Daniłko. Więc co proponujecie kupić na początek, jakiś kibelek przerobiony do stuntu chyba będzie najprościej, a później jak coś zacznę ogarniać to coś lepszego?
Tomek, nie ma nic lepszego niż skuter na początek.
Mały up!
Zipek jak to Zipek. Psuł się - głównie problemy z elektryką. Nie było iskry, ale podołałem i o 1 w nocy z piątku na sobotę naprawiłem tego trupa, co umożliwiło mi pojechanie na ustawkę. Udała się całkiem git.
Zipek wyglądał przecudownie, bogaty sticker, z drugiej strony autografy No ale, czas aby zastąpić go czymś nowym. Wybór padł na... drugiego zipka. Dlaczego? Nie wiem, był w dobrej kasie od znajomego. Zdecydowałem się i nie żałuję. a więc. Kupiłem go za 350zł, rocznik 1996, wersja Base na dwóch bębnach. Stan? Wizualnie tragedia, ale dla mnie to nie problem. Była to wielka niewiadoma, nie palił, nie wiedziałem o nim nic. Po 2 godzinach od zakupu wyglądał tak:
W międzyczasie dowiedziałem się, że siedzi w nim cylinder Top Performance 70 i silnik jest w zajebistym stanie, do tego zawieszenie jest jak nowe. Pogrzebałem jeszcze troche, umyłem wszystko, i postanowiłem zabrać się za przeróbki.
Trochę prac, kasy i wyszło tak:
Później odezwała się elektryka.
Popaliły się kable od magneta, co oznaczało koniec zipka. Do tej pory leży tak:
W międzyczasie w moim zipku przytarł się Top i stracił kompresje, więc stary zipek stracił cylinder na rzecz następcy.
Oczywiście mój brat nie stracił zajawki i kupił Yamahe BWS, która z resztą jest teraz do sprzedania...
...bo została zastąpiona Rieju RS1.
Z resztą, u mnie też jest następca, ale pokaże go jak skończe prace nad nim
Jakieś foty z jazdy:
Podsumowując:
Zipek kupiony za 350zł, papiery ze starego zipka, mechanicznie idealny, wizualnie - trup. Od razu przerobiony na stunt. Kupiłem do niego:
-nowe szczęki na tył
-nową linkę do tylnego hamulca
-wszystkie żarówki
-nowe rolki 6,5
-nową oponę
-nową linkę od gazu
-łozyska na wał
-uszczelniacze na wał
-nowy pasek
-kibel
Ogólnie skuterek jest w idealnym stanie, jest szybki, wstaje na HC, jestem zadowolony.
V-Max: 85km/h
Plusy:
-Zwinny
-W chuj szybki
-Wygodny
-Praktyczny
-Trwały
-Mocne hamulce
Minusy:
-Mały
-Za dużo pali.
Ogólnie z zakupu jestem zadowolony, używam go też do normalnej jazdy i nic się nie psuje
Stary zipek czeka na lepsze czasy, pewnie na wiosne sie go zrobi i sprzeda za jakieś grosze
Dobrze, że coś napisałeś bo na forum wieje nudą i nie ma co czytać...
No fajnie, fajnie, znając Cie pewnie kiedy skończysz 18 będzie cbr 600 lub zx6, oczywiście "stunt opcja" , więc długo się nie nacieszysz 125, chociaż w sumie taka pojemność to raczej przejściowa jest...
A brat też niech się pochwali swoim moto
Spaliles go? nie lepiej było opierdolic chociaż za jakieś 2 stowy?
Nie jest spalony, na czesci poszedl
No i Ojeju brata jeszcze:
No a BW'S sprzedany
A ten syf na zdjęciu? Ta pogieta rama... To skąd?
Ostatnio edytowany przez Kacper1408 (02-07-2012 12:36:15)
Hahaha stelaż ostro dostał
I będzie rodzinny stunt team
Było już mówione, także wiemy
Rieju na sprzedaż z powodu przesiadki na gpr
http://allegro.pl/rieju-rs1-70ccm-stunt … 65477.html
GPR:
Rok 2009,
Kupiłem za śmieszne pieniądze.
Do ogarnięcia tylko stylistycznie było i jak widać już ogarnięte:D
Mechanicznie kosa.
Jak na razie seria ale w planach mam airsala 70.
Zębatki 11/53 i takie zostają.
Ostatnio edytowany przez Daniel (03-20-2012 22:55:05)