Ta jego r6? Noo niezłe to, widiząłem na youtube jak powstawała. Ale dzisiaj troche myslałem o twojej rs i chyba pomaranczowe kawasaki bedzie najlepsze.
no ale boje sie tego czarnego matu ;/ No właśnie ładna ta r6, tylko nie wiem czy z dziadkiem ogarniemy takie cienie
I czy się spodoba przyszłemu nabywcy.
To już mnie mało obchodzi ;D ma mi sie podoba, i ja na niej mam się dobrze czuć. A tak czy tak prędzej czy później znajdzie się ktoś kto kupi ^^
Mały upik ;]
Dzisiaj apeczka po raz pierwszy ze mną pogadała ^^ Musiałem wymienić magneto i iskrownik. Zapalałem bez łańcucha i przy zapalaniu była na luzie, a itak zębatka się kręciła. Co prawda mogłem zatrzymać ręką, ale się kręciła Jeszcze kranik paliwa muszę ogarnąć, bo bokiem puszcza ;/ Za niedługo zdjęcia ^^ Dalej niewiadomo jak pomaluję. Najbardziej się skłaniam jednak ku pomarańczowi. lub bieli
Czyli ta lekka przycierka cylka nie dużo wpłynęła na pracę szylnyka?
Nope ^^ Delikatnie nacisnę rozrusznik i już jest zapalony. Gaśnie na wolnych, ale to chyba dlatego, że jest nie wyregulowany W poniedziałek ojciec na kopalni dorobi mi manometr na gwint od świecy to sprawdzę kompreche
Zrobiłem taki wstępny projekt malowania. Myślę, że będzie to coś takiego:
http://scr.hu/0a3o/tlw0b
Tylko pomarańcz będzie taki:
http://scr.hu/0a3o/yojf9
Super będzie wyglądać Jak dla mnie lepiej by było gdyby ten szary był czarny. Dasz naklejki i wygląda jak seria
No jasne że to będzie czarny mat. Taki jak na kawie Robiłem w photoshopie i chciałem żeby było widać mniejwięcej plastiki, to nie dawałem 100% krycia
Przez to też ten pomarańczowy taki wyszedł
Naklejki chyba tylko to aprilia i rs
Na upartego maznąłbym ramę na czarno, ale tak też jest gitez.
No właśnie boję się ją malować Tak czy tak już ją wypolerowałem
Z co w tym strasznego?
Aluminium, i zdejmiowanie wszystkiego ;p
Ładna apka. Widze kolego ze masz talent do tego co robisz. Trzymaj sie tego>
Ten kolor wyjdzie ładnie jak go ładnie zrobisz i przede wszystkim na wysoki połysk bo inaczej bedzie cienko a czarny mat jak najbardziej popieram dobry wybór.
Nie nazwałbym tego talentem, ale wydaje mi się, że coś tam ogarniam To perła pomarańcz
Ale wracając do sprawy apki ^^
Dzisiaj rano schodzę do mojej "pracowni" i patrzę a pod nim tłusta kałuża oleju. Poprzedni właściciel robiąc remont chyba oszczędzał na silikonie, bo między karterami puściło. Przewróciłem moto na bok i zdjąłem wydech. Patrzę do środka a tam też olej -.-' Więc szykuje się rozbiórka silnika i wymiana uszczelniaczy i łożysk. Przy okazji sprawdzę stan wału Ale to jeszcze nie teraz
Za jakiś miesiąc to będę robił, bo będzie czas ^^ Niestety ten olej okazał się nie tego i kapiąc na wydech zostawił po sobie ślady ;/ Będzie nowe malowanie.
Ojojoj, najgorzej to z wydechem bo część roboty na marne.
Zapomniałem właśnie, że to aluminium. Z tzr ramkę dałem do piaskowania i proszkowo, ale to stal. Jednak słyszałem o tym, że da się piaskować aluminium.. jest na to technika. Ale tnij koszty, wyjdzie Ci lepiej.
Narazie wychodzi ze ta apka wyszła mnie niecałe 2000zł, więc muszę oszczędzać ale w 2500 powinienem się zmieścić
A no, Ty nie rejestrujesz. Ja się chciałem w 3000 zmieścić +- 500zł, ale jak się w 4000 zmieszczę to będę zadowolony.
Ona już jest zarejestrowana Jako mój tata bierze na siebie jako na handlarza, to nie muszę przerejestrować, tylko jeżdżę na takich tablicach jakie dostałem
No właśnie wiem, dlatego mówię że nie rejestrujesz. Ja tylko przetłumaczę i przegląd zrobię +- 150zł.
Czas na mały upik na który na pewno z niecierpliwością wyczekiwaliście!
Więc:
Od razu wziąłem się za remont silnika, bo na drugi dzień okazało się, że uszczelka silnika nie trzyma, a przy wymianie od razu wymienię uszczelniacze i łożyska ^^ Nie mam nic więcej do napisania więc kilka zdjęć.
Ostatnio edytowany przez Kamool (06-13-2013 22:11:54)
Tłok to jest pochlastany.. Duża różnica między rotaxem 123, a minarelli am6? Mając am6 w jednym palcu bez problemu się zrobi rotaxa?
Na dniach będa fotki, jak to strzała(ang. Arrow) nie pasuje do MH. Zrobłem juz, tylko wrzucic wystarcz.. zobaczysz co mowiłem
No wlasnie tlok pochlastany, ale cylek i pierscionki ladne, wiec wydaje mi sie ze ktos robil szlif i zmienil same pierscionki :p Duzej roznicy niema, oprocz tego, ze w am6 da sie rozpolowic bez rozpinania skrzyni, a tutaj karterysie rozlaczaja i odrazu zebatki wybieraki itp wypadaja ;p tak to reszta bardzo podobna, z tym, ze w rotaxie sruby na iskrowniku sa wytrzymalsze ;D
No czekam czekam na fotki
Potrzebna pomoc! Jeśli ktoś wie w czym problem, to dajcie znać.
http://www.youtube.com/watch?v=WwzDwYX4kHU
Tak wg. mnie to przez gaźnik jest..