Dziś postanowiłem pomalować wydeszek i po raz kolejny zauważyłem tą rurkę wychodzącą z tłumika... do czego ona służy? http://img136.imageshack.us/my.php?image=xxxxrrrer3.jpg
Ja nie mam wogóle tego elementu Nie mam pojęcia, ale wygląda jak od chłodzenia
Ja tez tego nie mam....
może to jakiś zawirowywacz jak wychodzi z kolanka....
Dokladnie Mi sie wydaje że tam może byc jakiś termostat ? I nawet z ciekawości obczaiłem prawie wszystkie xr6/rx50 na bikepics.com i rzadko który to miał. Już kumpel mi powiedział żebym to wywalił bo on to miał przy Aeroxie. Jeszcze trochę poszperam i najwyżej się wytnie ;P Spawarke mam na chacie więc no problem xD
Jest to montowane w nowych 50ccm. Tzw. dopalacz spalin... xD Dzięki temu nasze moto i skuterki spełniają normy emisji spalin.
Miałem to w JetForce'ie, ale wyciąłem i nie było problemów później. Teraz przy wydechu sportowym tego nie ma, więc jest to zbyteczne. ;]
Bardzo prawdopodobne Po zdemontowaniu nie powinno być problemów
Łee tam, szkoda że nie żadna blokada ;D Nie wywale tego bo tak nic nie da ;/
Weź to może narazie tylko odłącz i wtedy zobacz, czy coś da jak nie to podłącz z powrotem, a jak pomoże to wypad!! A ile wyciąga teraz Peugocik?
Ja przy sportowym wydechu tego nie mam. A to nie idzie tam dalej do filtru powietrza? Nie przypatrzyłem sie dokładnie jak to jest umnie ale wydeje mi sie ze to co jest na zdjeciu koło cylindra to metalowe i dalej rurka idą do filtru powietrza.
Po długim procesie tentegowania w głowie i w necie znalazłem odpowiedź na to nurtujące pytanie ;D Jest to EGR (Exhaust Gas Recilculation) po polskiemu System recyrkulacji spalin. Zasada działania układu polega na ponownym wprowadzaniu do komory spalania pewnej ilości spalin. KGalik miał rację Doszedłem po tym na forum VW
jak będzie mi się chciało to zaślepię to magiczne cudo wymyślone przez ekologów
Silnik oddycha swoim powietrzem, to tak jakbyś siedział całymi dniami w nie wietrzonym pokoju ;/ No trochę powietrza dostaje przez filtr ;D
i dlatego lepiej to wyp..rdolić na złom... :d
Ostatnio edytowany przez LordSebo (02-06-2009 19:39:08)
tylko pamiętajcie, by zasłonić wlot tego ustrojstwa z obu stron. Jeszcze silnik jakich syfów naciągnie.
....i niech oddycha pełną gardzielą
EGR mówimy stanowczo NIE!!! A ekolodzy to niech sobie wymyślają Będzie co majsterkowac przy motórkach
Najchętniej bym to wypierdziulił, ale zobaczę na razie to zaślepię
spawarka, boszówka i po problemie....
Zabrałbym się za to ale mi się nie chce ;/ Zimno jest ;/
Ostatnio edytowany przez marcinsparco (06-25-2009 15:06:48)
Jak jest zimno to nic się nie chce...
mój kolega też takie coś miał uwalił to i miał troszeczke lepsze osiągi
Ja też to wywaliłem i zaspawałem i owiele lepsze osiągi o jakieś 10km/h. U kumpla w jetforce zrobiłem to samo i też polepszyło to osiągi. Więc jak możecie to wyjeb..e to
Ale to zespawałeś dziurę w rurze, a wąż gumowy po prostu wyjąłeś z tego urządzenia?
dziurę zaspawałem a to użądzenię całkoiwicie wyrzuciłem
a jeśli chcesz to są do kupienia odbłokowane już takie kolanka bez żadnego spawania i owiele ładniej to wygląda
masz tutaj przykład do keewaya http://allegro.pl/keeway-hurricane-odbl … 51574.html
Do naszego moto trzeba było by kupić razem z dyfuzorem co nie będzie tanie, jeżeli będzie się chciało kupić nowe