Siema
Słyszał ktoś, coś o tym cylu?
http://sklep.motor-land.com.pl/p-18025- … 3--49-mm-/
49mm, czyli chyba trochę więcej niż te 74ccm. Zdaje sobie sprawę, że nie będzie to polini czy też hebo ale jestem ciekaw co te niecałe 80ccm za 430zł potrafi...
Chętnie wszystko wysłucham
chciałem takiego używanego kupować ale ktoś mi zgarnął z przed nosa.myślę że jest bardzo podobny do top racing 85 a potencjał mocy taki jak w malossi 80 potrzebny mocniejszy wał.
Wiesz co Przemku ja jak rozglądałem się do siebie za cylindrem to własnie też rozważałem ten power force, ale akurat trafił się DR EVO, ale z tego co czytałem to jest jakościowo porównywalny do cylindrów RMS i ma osiągi zbliżone to żeliwnego polini 80 race
Kumpel mówi, że gosciu co miał polini race 80 i gaznik 28 to cisnął na równi z jego yzf 125 wiec cos mi sie nie chce wierzyc ze power force tyle pójdzie ( moc )
Ja taki posiadam tylko narazie za dużo nie powiem bo nie złożony
Ostatnio edytowany przez Dzony (12-20-2013 20:41:52)
polecam
dami14stdk a mógłbyś napisać coś więcej? Dużo wzrosła moc? Do jakich cylindrów można porównać moc z niego, bo mimo wszystko nie chce mi się wierzyć, aby miał takiego kopa co polini.
Przemek pogadaj z Kacprem bo wiem, ze on miał jakiegoś Power Force'a w swojej Hiszpance.
dami14stdk też
W moim xr6 taki siedzi powiem ze to dobry cylek. Ja w nim dodatkowo szlifowałem kanały. Narazie jeszcze na max nie jechałem bo docieram
Fajnie zbiera się na małych obrotach na dużych trochę gorzej lecz najprawdopodobniej jest to wina gaznika 12 i zlej regulacji. Pewnie nie długo zakupie gaznik 16-17.5 także powiem jakie osiągi. Zmienia nieco dźwięk i nawet na tym gazniku czuć wiecęj mocy niż seria.
Jak będziesz jeździł 70 na gaźniku 12 a nie masz dozownika to zatrzesz go bardzo szybko. Ja mam 12 dysze 85 i Airsala 50 i nie zatarłem tylko dlatego, ze mam dozownik. Ja wkładam do 50 od 17.5- 19 to Ty do 70 wrzuć od 19-21 żeby to jakoś sensownie chodziło. Lepiej dać większy gaznik i mniejszą dyszę, ponieważ poprawia się chłodzenie wewnętrzne
Większy gaźnik = więcej powietrza, i tak jak mówi AHMED lepsze chłodzenie wewnętrzne.
Tylko nie rozumiem co ma dozownik do tego ? Przecież leje się do baku