suzuki ap 50 ! kupiłem po lekkim wypadku . . . koleś cofał i jej nie zauważył przycisną ja do ściany . . . tylko podłoga zgięta , bez plastików oraz ze zgiętym mocowaniem silnika ale na chodzie !
tydzień po tym zakupie udało mi się wyrwać drugie suzuki z plastikami ale z zarzniętym silnikiem .plastiki przełożyłem mocowanie silnika tez , i sprzedałem resztę za taka sama cenę co kupiłem .
setup to seria .. na razie, oprócz pasek malossi kevlar, dyszy ,wydechu (technigas next-r) rolki 5 g , gas-box home made oraz najlepsze ! ciaśniejsza sprężyna home made ! niestety nie mam zdjęć :c lecz mogę powiedzieć ze to jest około 8 mm drut zawinięty w kolko i podłożony pod sprężynę zdaje egzamin
wiec tak plusów za dużo w niej nie ma ale ma nie typowy wygląd a minusy pali dużo .. :C
miałem z nią parę przygód pasek strzelił 5 km od domu .. czekałem na sam pasek 2 tyg .. zaraz po tym (dokładnie na drugi dzień ) jak pasek przyszedł mocowanie silnika się urwało .. urwałem mocowanie linki hamulca z pokrywy przełożeń co w rezultacie dało wielka dziurę przez która olej się wylał xd (już naprawione)
po moich modernizacjach są założone kola 13 cali
Tak wyglądała ;/
tak wygląda
miały być hasjy na silnik 50 70 125 180 piaggio(bardziej jestem za tym ostatnim) ale remont am6 ... mnie na dno pociągną a i kupiłem łożyska na wał do zuzki .. jakieś pol roku temu może troszkę więcej xd ale jakoś nie ma czasu wymienić .. chociaż ostatnio miałem silnik na stole .. ale już chłodnice kupiłem
Ostatnio edytowany przez misios1410 (03-25-2014 22:58:55)
Swietnie je ogarnales ile Ci to czasu zajęło?
Super skuterek , felgi mi się podobają ( bo żółte )i cała reszta też . A o co chodzi z tym L na czaszce i z tyłu na błotniku ? Prawo angielskie tego wymaga ?
No no naprawdę skuterek super Super się na tych 13 prezentuje
Mi się też podoba, ładnie ogarnięta jaram się tym odcieniem zółtego
dzięki :d te "L" to jest wymagane żeby jeździć skuterem na "tymczasowym prawie jazdy " to tymczasowe prawko pozwala od 16 roku życia na jazdę samochodem z kimś kto ma prawko powyżej 3 lat i oczywiście musisz być ubezpieczony lub w wieku 16 lat 50 cc 17lat 125 cc
miałem takie padło na pierwszy skuter
leciało tylko 60km/h
co do stylistyki też jest pare problemów fajnie wyglądałoby płaskie nadkole niestety przeszkadza zbiornik paliwa kierunki w moim z przodu były czarne i mój był niebieski i bez obrazy ale jokoś bardziej mi podchodził tamten kolor ,chociaż ten też fajny
ile za niego dałeś ?
możesz jeszcze zrobić zdj. gas-box-u własnej roboty
Ostatnio edytowany przez huhuhuligan (02-08-2014 20:26:04)
wczoraj wyjechałem z roboty cos mi dziwnie dupa latała staje patrze a tam kapeć ... są 2 opcje albo coś gdzieś na drodze było .. powinno siedzieć w oponie ... albo jakaś za przeproszeniem ku*wa zrobiła mi niespodziankę ..
Ładna mi niespodzianka, oby to jednak coś z drogi.
Przecież zauważysz w oponie jeśli by ktoś przebił
jutro zobaczę bo na razie nie bardzo mam czas jeżdżę hiszpanką czekam na zestaw do łatania opon
i jednak tam nic nie było w dziurze .. i wygląda jak by ktoś śrubokręt wbił i wyją no nic zalepiłem niby nie ucieka powietrze się okaże jutro
Pewnie jakimś gówniarzom się nie spodobałeś haha
Nie boisz się jeździć z self-łataną oponą?
trochę sie cykam ale to nie osiąga prędkości rzędu 100 km/h jak do 60 dojdzie to jest cud wiec na razie musi być
Co się stało opowiadaj i to szybko !!!!
hmm to tak jadę sobie do szkoły jak zwykle tą samą drogą .. skręcam w prawo na skrzyżowaniu jeszcze dobrze się nie rozpędziłem a tam dwójka bachorów wiek max 10 lat .. wyskakuje z za samochodu .. no to co jeb po hamulcach i no mamy efekt .. te dzieciaki wyskoczyły z za jadącego samochodu ja przejechałem po tym samochodzie barkiem .. na szczęście żadnych rys na samochodzie ani wgnieceń .. jedno kolano zdarte i nie mogę za bardzo chodzić wrażenie mam jak bym miał pęknięta kostkę .. ale w szpitalu mi powiedzieli ze nic mi nie jest wiec im wierze.
ten plastik na 1 zdj jest o wiele gorzej pęknięty jak by co
Ostatnio edytowany przez misios1410 (02-27-2014 21:04:02)
To małe skurwibąki Oj nie dobrze się stało tyle pracy
Ehh chociaż dobrze że tobie się nic poważnego się nie stało
Szkoda skuterka Bezmyślne bachory , nie nauczyli ich rodzice nawet jak się przez drogie przechodzi .
Szybkiego powroty do zdrowia życzę .
Ostatnio edytowany przez kopec790 (02-27-2014 21:11:10)
Ło Panie, odstrzeliłbym na miejscu.
Tepe chuje. Najważniejsze ze ty cały! Ja w chwili mojego wypadku bardziej sie moto i pieniędzmi przejmowalem, ale dopiero potem do mnie dotarło ze mogło być gorzej ze mną. To tylko plastiki. Pospawasz i pomalujesz
odstrzelić i co by mi to dało ;/ najlepsze jest to ze zanim sie podniosłem to już ich nie było ... a na dodatek to było przy samej szkole
nie wiem zobaczę jak hiszpania przejdzie przegląd to będzie grubo sie działo z suzuki co się będzie dało polepić i w miarę to będzie wyglądać polepie a czego sie nie da kupie drugie suzuki na części i p/g na swapa
https://www.dropbox.com/sh/kc1om45mmk9pd6j/A_tgl_ySW_
jeszcze nie bardzo dropboxa ogarniam ale jak znajdę tylko opcje żeby było zdjęcia na forum wstawić to tak zrobię
hmm fotencje udało się wstawić ale chyba zostanę przy wklejaniu linków przekierowujących na dropboxa bo z taka wielkością jak parę zdj wstawie to strona sie nie nadąży lądować
Ostatnio edytowany przez misios1410 (03-02-2014 22:56:58)