No więc tak z racji tego, że udało mi się sprzedać skuterek za rozsądne pieniądze to od razu wziąłem się za szukanie następnego moto do roboty I tak było kilku kandydatów jednak wszystko albo przekraczało mój budżet, albo było w ciul daleko i tak ostatnimi dniami znalazłem Hondę NS1, która był wystawiona za 900zł jako uszkodzona, ponieważ nie chciała odpalić i tak bardzo mi się spodobała i zauważyłem w niej potencjał i tak dzisiaj po nią pojechałem, sprzedawca był bardzo miły i udało mi się ostateczną cenę utargować na 680 zł
wracając do domu w papierkach znalazłem fakturę na remont silnika który został wykonany w lutym 2014r. i na nowy tłoczek oryginał hondy za 350 zł
i od razu gdy rozpoczęły się próby uruchomienia, razem z tatą uruchomienie tego potworka zajęło nam około 30 min, ponieważ od razu doszliśmy do tego że brakowało iskry a winny okazał się kabelek od cewki był urwany ^^ i to był główny powód tego że moto nie odpalało. Teraz moto muszę rozebrać, dołożyć drugi crash, ponieważ jeden został urwany
Następnie muszę się wziąć za wydech, w którym jest chyba z 7 dziur
I wszystko ogarnąć całą elektrykę napęd bo łańcuch wisi
dokupić parę rzeczy , a przede wszystkim podnóżki kierowcy, które zostały wykonane w dość ciekawy sposób a mianowicie z kierownicy z roweru hahaha
no ale to kolejne prace będę przedstawiał w kolejnych postach ^^
I tutaj jeszcze parę zdjęć zaraz po kupnie
no fajną okazję trafiłeś teraz ja żałuje że kiedyś nie pojechałem kupić ns1 z zatartym cylindrem ale z wszystkimi plastikami .
Nie lubię dobijać ludzi, ale powiem ci szczerze, że wyjechałem nią dzisiaj jak odpaliłem kawałem taki około 300m żeby sprawdzić co i jak to po prostu POCISK, naprawdę mocy ma sporo zobaczymy jak się będzie sprawować jak będzie zrobiona
Ciekawe ile to leci wyremontuj i pod stunt fajna maszyna
Właśnie takie są zamiary aby zrobić z niej taką maszynkę do stuntu
Dla siebie czy na zbyt ?
Ta już jest dla mnie, chociaż skuter też miał być ale nie postanowiłem że zostaje
i prawidłowo ale masz jeszcze taką możliwość żeby fajnie ją odjebać i dać odkręcane krasze sety i stelaże i przy sprzedaży ''nie katowana''
A kto każe pisać czy katowana czy nie Ja jak wiedzę ,, nie katowana '' to tylko podejrzeń nabieram
Dobra panowie prace ruszyły zaczęło się spokojnie bo od renowacji końcówki wydechu i przeczyściłem gaziorek
syfu było pełno
tutaj parę zdjęć końcówki po renowacji
Aha i ściągając dziś dyfuzur zauważyłem coś co bardzo mnie zaskoczyło bo Honda ma dzielony kanał wydechowy
Ostatnio edytowany przez kodi33 (03-23-2014 20:19:11)
Panie jak tłok z lutego to może jeszcze nie dotarty!!! Może nie ma co jeszcze piłować A moto fakatycznie okazja, jak na stunt to świetna opcja. A który to je rok i jaki przebieg?
To jest rok 1995 a przebieg według licznika to 47 tyś A mam do was panowie pytanko jak sprawdzic czy dozownik oleju działa ??
Zrobić sobie mieszankę w butelce, przygotować strzykawkę. Rozpiąć bak i gaźnik, do gaźnika założyć wężyk, wlać nim wcześniej przygotowaną mieszankę. wypiąć wężyk pomiędzy dozownikiem a gaźnikiem, zapalić, uzupełniać cały czas mieszankę w wężyku strzykawką, patrzyć czy z wężyka z dozownika leci olej.
Oki dzieki bardzo Kamool leci +
Czekam na filmik z jazdy
Oczywiście filmik z pierwszej jazdy będzie a tym czasem łapcie filmik z pierwszego odpalenia Hondy
https://www.youtube.com/watch?v=7BSg2z0 … e=youtu.be
Ona tak chodzi czy ma wolne obroty za wysokie ?
Ostatnio edytowany przez kopec790 (03-24-2014 20:08:32)
W sumie to nie miała wolnych bo wszystko zasyfione. dziurawy dyfuzor ostatnio w miare podregulowałem to miał 1,5 tyś a na filmiku miał około 3,5
Jak chcesz robić pod stunt to zastanów się nad dozownikiem. Nie wiem gdzie jest w NS1, ale w mh jest w zadupku, jeżdżąc na gumie siłą grawitacji olej raczej nie będzie pobierany przez dozownik w związku z tym, iż jest po prostu niżej. Takie jest moje zdanie, nie uzasadnione żadnymi doświadczeniami
Znaczy ja dozownika nie będę zakładał zrobię jak w Rieju czyli mieszanka bezpośrednio do zbiornika a dozownik chcialem sprawdzić bo jak sprawny to mozna przehandlowac
Dozownika samego nie sprzedasz, to jest wbudowany w silnik... Chyba, że go jakoś dobrze zaślepisz.
W xr6 będzie się nawet wylewał jak na kole się jeździ , bo korek ma ten taki odpowietrznik ( dziurkę )
Nie wiem jak jest tutaj w hondzie ale ja u siebie w Rieju nie mam dozownika sprzedałem i dorobiłem taką tylko blaszke i przykręciłem i wszystko jest OK
Co było powodem takiej decyzji o ile można wiedzieć ? Obawa przed zatarciem ?
No dokładnie jakoś nie ufam dozownikom więc wolę się pomęczyć ze zrobieniem mieszanki, ale mieć pewność że wszystko jest OK