W końcu to 80ccm, trzeba uważać
Dlatego mówię o jakimś zaślepieniu.
Oki coś z tym dozownikiem wykinimy Dzisiaj przyszły 2 plasticzki na tył w idealnym stanie ^^ bo stare były w stanie opłakanym
Udało się także zaspawać dyfuzor
Jeżeli jutro będzie pogoda to założę wyczyszczony gaźnik, ten pospawany już dyfuzor i zobaczę jak chodzi jeżeli wszystko będzie OK to bierzemy się za rozbieranie
a tutaj jeszcze zdjęcie plastików
Ostatnio edytowany przez kodi33 (03-26-2014 19:21:51)
No ładne ładne, dużą kasę za nie płaciłeś ?
50 zł za oba Tak więc właśnie części do niej są bardzo tanie
jutro wrzucę zdjęcia jak się wydech prezentuje cały
Dobra są pierwsze postępy odnowiłem cały układ wydechowy
Następnie hondę rozebrałem, pozbawiłem ją tylnego koła, napędu, plastików, nadkola, zbiornika, zegarów itp. jutro może honda już będzie całkowicie rozebrana
Jest progres, kiedy konczysz? Malowac bedziesz jakos?
Mam taki zamiar skończyć pod koniec kwietnia, malować mam zamiar następująco : rama , koła i wahacz na czarną perłę a te 2 plastiki i zbiornik na biało ^^
Tam w okolicy filtra powietrza ( w xr6 ) jest jakiś zbiorniczek czy mi się zdaje ? Do czego to ?
I jak pod stunt to koniecznie jakaś czacha fajna ( chyba że wolisz bez )
Tak to jest zbiorniczek oleju A czasza najprawdopodobniej będzie polisport coś w tym stylu
http://www.forum.gs500.pl/files/thumbs/ … 9z_489.jpg
No ładna, ładna ta czacha z Polisporta
Dobra panowie nie było mnie przez weekend to zabrałem ze sobą chociaż koła żeby przy nich porobić i udało się je ładnie pomalować
tutaj zdjęcia :
I mam do was pytanie A w szczególności do Kacpra bo zauważyłem że malowałeś chłodnicę czym ją malowałeś ?? i czy malowałeś całą czy te żeberka zasłaniałeś bo tata mi mówi że jak je pomaluje to będzie słabe chłodzenie
Podkład championa, potem na to Motip. Myślałem jeszcze nad bezbarwnym na to ale znajomy mi odradził. Żeberek nie zasłaniałem, bo to głównie one potrzebowały farby. Poza tym co te mikrometry farby zrobią? Nie chce podważać zdania twojego ojca, ale wg mnie na nic to nie wpłynie, poza tym w fabryce tez to malują.
Oki spoczko dzięki też mi się tak wydawało że to nie wpłynie na chłodzenie
Sporo osób maluje chłodnice. Nawet taki spec jak kyrcu w swoim roxie. Widziałem też kilka malowanych napisów ,,stunt" na stunt kiblach. Gdyby to wpływało na chłodzenie to by takie rzeczy nie miały miejsca.
Ok jeszcze raz Wielkie dzięki bo moja chłodnica wygląda okropnie jest cała poobijana Tak więc też pójdzie ładnie na czarno to jeszcze raz Dzięki
Oki kolejny upik dzisiaj byłem na zakupach. Kupiłem :
* Kierunkowskazy
* Podnóżki od Sendy ale powinny fajnie wyglądać
* Przekaźnik kierunkowskazów
* I na koniec Przednią czaszę niestety nie wyszło z Polisportem bo miałem upatrzony ale zadzwoniłem i okazało się, że sprzedany A pozostałe to wydatek rzędu 150zł
co nie jest na mój budżet Ta też powinna wystarczyć
Pozostało teraz kupić linkę sprzęgła, klamkę sprzęgła, przednią oponę i tylną zębatkę. A przez weekend mam zamiar pomalować ramę
Lipa trochę z tą czachą, miałem sb do WS50 kupować
Ale widziałem na żywo, i czytałem o nich trochę
Światło to porażka w nich jak koło swoje zobaczysz to dobrze.
NO zobaczymy najwyżej założy się jakieś mocniejsze halogeny i będzie OK hehe
Mogłeś dorwać jakiegoś plastrona i kozacko wpasować w niego soczewkę
Mam właśnie plastron do crsa i przymierzałem i coś mi się nie widział nie wiem może to tylko moje odczucie ale zobaczymy
ale oczywiście doceniam wasze zdanie
Żeby tylko przegląd przeszedł, do latania na gumie więcej nie trzeba
Okej są kolejne postępy Wczoraj razem z Ahmedem dospawaliśmy mocowanie do crasha, które było urwane
Zamówiłem też przednią oponkę i powinna być na dniach i pomalowałem Całą ramę i wahacz
Koncepcja się trochę zmieniła, ponieważ rama i wahacz poszły nie czarno tylko na taki ciemny szary a plastiki będą biało-czarne
tutaj parę fotek ramy
OK dzisiejszy dzień uważam za udany ponieważ udało się zrobić dużo rzeczy a z resztą oceńcie sami
Po co montowac felge bez gumy, skoro trzeba będzie zdjac ją by założyć oponę?