Prusiek z forum Yamaha Tzr:
"Ja powiem wam wcześniej miałem XR6. Ale jak zobaczyłem tzrkę na żywo powiedziałem muszę ją mieć. I tak się stało... Około 2-3 miesięcy temu zakupiłem tzrkę. I XR6 umywa się do tzrki pod każdym względem....
Cieszę się, że dokonałem dobrego wyboru ;-)"
Sorry za off top ale helpnijcie mi! Teraz nie wiem co mam kupić bo jako tako Tzr mi się bardziej podoba ale Xr6/rx ma tańsze części i jakby mi się coś zepsuło to mam Was i wy mi pomożecie I w ogóle was lepiej znam niż tych z Yamaha Tzr .eu A Yamaha ma minus że drogie części i plastiki się łamią i jest nie dopracowana....
Czy ktoś może mi po przekładać dobrze w głowie i i pomóc rozwiązać problem?
Jedź przejechać się TZR i ją obejżeć, a potem zobacz XR6 bo co innego można zrobić...
sam musisz wyrobić sobie opinie o obydwóch motorach...
i wtedy wybierzesz...
A ile masz kasy na moto? Bo jak więcej niż 6k to masz idealną TZR, a jak mniej to wychaczysz ładnego Peugeota. Moim skromnym zdaniem XR6 jest najlepszą alternatywą TZR. TZR może i jest ładna ale ma pare niedopracowań. Tak jak mówiłeś części są cholernie drogie jak na 50ccm. Dla porównania jedna owiewka do XR6 kosztuje ok 200zł a do TZR 800zł... Tak samo z resztą.
Kluczowym elementem jest to, ile masz kasy na moto. Jak powiesz możemy Ci doradzić.
Ale TZR jest wizualnie szersze zauważalnie CBR to jakiś odłam
tzr ma takie zgrubienia na baki i jest takie wrażenie ale i tak jest szersza a cbr-ka to rower bez komentarza...
Jak bym miał CBR to przerobił bym ją na CBR 125R I lusterka bym założył na owiewkę bo one są ohydne na kierownicy
http://katalog-motocykli.pl/img/honda-cbr-125-r-1.jpg
No CBR125R jest dużo fajniejsza ;] Osobiście jej poprzedniczkę uważam za paskude... No a lusterka- fakt nie są fajnie zamontowane ;]
Eeeee bez różnicy jest ta cbr, aby ma inne swiatla i jest na wtrysku ,ale dalej jest chuda jak rower.
Koniec OT... Wątek jest na temat "TZR RS czy XR6" a nie CBR-ki...
Edit by: Mateusz
Moim zdaniem tzr wygląda jak królik z tymi lusterkami