#1 02-18-2014 17:23:17

gracii99
Lubie w dupe
Zarejestrowany: 12-24-2012
Posty: 253
Numer GG::
Pojazd:: Peugeot xr6 50s
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 5/ -0 ]

Ostrzeżenia: 1

Dozownik :D

Siema!!!
Pisze do was z zapytaniem, a mianowicie czy mozna jakoś na dozowniku zwiększyć ilość oleju do mieszanki. Jeśli można to jak to zrobić, bo ja widze tam jakąś linke wychodzącą z dozownika do gaziora.
Zgóry dzięks!!! img/smilies/trink39

Offline

 

#2 02-18-2014 17:29:42

Kamool
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Trzebinia
Zarejestrowany: 08-29-2010
Posty: 1777
Numer GG::
Pojazd:: XP6 ---> TZR50 ---> RS125 ---> Hornet ---> Paseratti ---> CBR 600RR
Wiek:: 10
Reputacja :  [+ 52/ -20 ]

Re: Dozownik :D

na dozowniku jest śrubka... Ale po co chcesz to robić?

Offline

 

#3 02-18-2014 17:48:21

gracii99
Lubie w dupe
Zarejestrowany: 12-24-2012
Posty: 253
Numer GG::
Pojazd:: Peugeot xr6 50s
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 5/ -0 ]

Ostrzeżenia: 1

Re: Dozownik :D

bo mi zbyt mało oleju pobiera
a mógł byś mi zdjęcie tej śróbki zrobić plissss

Ostatnio edytowany przez gracii99 (02-18-2014 17:48:48)

Offline

 

#4 02-18-2014 20:55:23

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Re: Dozownik :D

Kamil a jak to wygląda? Czytałem gdzieś, że trzeba przestawić "półksiężyc".

Myślę o zwiększeniu ilości oleju w związku z tym, że będzie 70ccm, co o tym sądzicie?

Offline

 

#5 02-18-2014 21:11:43

Kacper1408
Kolarz
Skąd: Gudzisz(zachodniopomorskie)
Zarejestrowany: 04-10-2011
Posty: 3495
Numer GG:: 6580753
Pojazd:: Rower
Wiek:: 12
Reputacja :  [+ 125/ -58 ]

Re: Dozownik :D

Dozownik podaje 1:50. Tyle tez mieszalem do pf i było git.


http://i41.tinypic.com/2ujh8j9.jpg
https://www.facebook.com/KacprowaTzr
,,Wszystko jest proste, dopóki nie masz pojęcia o czym mówisz"

Offline

 

#6 02-18-2014 21:27:35

Kamool
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Trzebinia
Zarejestrowany: 08-29-2010
Posty: 1777
Numer GG::
Pojazd:: XP6 ---> TZR50 ---> RS125 ---> Hornet ---> Paseratti ---> CBR 600RR
Wiek:: 10
Reputacja :  [+ 52/ -20 ]

Re: Dozownik :D

Wybacz, pomyliłem się, w innym dozowniku była śrubka img/smilies/smile Tutaj regulujesz naciągiem linki. Niestety nie zdjęcie ode mnie (bo jak pewnie zauważyłeś nie mam już moto z AM6 img/smilies/smile), tylko znaleziony jakiś w lecie.
Te kreski co masz na czerwono muszą się ze sobą pokryć.
Jeśli koniecznie musisz zwiększyć dawkę oleju to dolewaj oleju do baku.
http://scr.hu/0a3o/gbabf

Offline

 

#7 02-19-2014 06:40:46

gracii99
Lubie w dupe
Zarejestrowany: 12-24-2012
Posty: 253
Numer GG::
Pojazd:: Peugeot xr6 50s
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 5/ -0 ]

Ostrzeżenia: 1

Re: Dozownik :D

Ale której linki od gazu czy ta co wychodzi do gaźnika????

Offline

 

#8 02-19-2014 11:03:54

Kacper1408
Kolarz
Skąd: Gudzisz(zachodniopomorskie)
Zarejestrowany: 04-10-2011
Posty: 3495
Numer GG:: 6580753
Pojazd:: Rower
Wiek:: 12
Reputacja :  [+ 125/ -58 ]

Re: Dozownik :D

Nie, ta od pompy oleju.


http://i41.tinypic.com/2ujh8j9.jpg
https://www.facebook.com/KacprowaTzr
,,Wszystko jest proste, dopóki nie masz pojęcia o czym mówisz"

Offline

 

#9 02-19-2014 15:23:15

Kamool
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Trzebinia
Zarejestrowany: 08-29-2010
Posty: 1777
Numer GG::
Pojazd:: XP6 ---> TZR50 ---> RS125 ---> Hornet ---> Paseratti ---> CBR 600RR
Wiek:: 10
Reputacja :  [+ 52/ -20 ]

Re: Dozownik :D

Offline

 

#10 02-19-2014 15:27:16

gracii99
Lubie w dupe
Zarejestrowany: 12-24-2012
Posty: 253
Numer GG::
Pojazd:: Peugeot xr6 50s
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 5/ -0 ]

Ostrzeżenia: 1

Re: Dozownik :D

a to wachadełko ma iść w góre czy w dół to co sie do niego linke przyczepia

Offline

 

#11 09-22-2017 10:55:54

olo434
Wiejski kamikadze
Zarejestrowany: 09-22-2017
Posty: 3
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Dozownik :D

co to jest takiego

_________________
http://wynikilosylotto.pl/

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo