#1 12-05-2012 19:58:50

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Gas Box :)

Wiem, temat był juz poruszany kilka razy na forum, ale chciałbym poznać wasze opinie o tym cudzie. Jak sądzicie czy jest wart założenia? img/smilies/smile

Offline

 

#2 12-05-2012 21:05:02

Skrzeku
Wszechwiedzący mechanik
Skąd: Radzyń Podlaski
Zarejestrowany: 02-26-2012
Posty: 447
Numer GG:: 5022370
Pojazd:: XR6, XPS
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 15/ -1 ]

Re: Gas Box :)

Jeżeli go zrobisz sam to wg. mnie można go załozyć, ale jak masz go kupić za około 100 zł to jest to nie opłacalne img/smilies/big_smile


Bo życie jest po to, żeby jeździć na SUPERMOTO...

Offline

 

#3 12-05-2012 21:27:17

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Re: Gas Box :)

No właśnie też tak uważam, bo wydanie 100zł na takie pudełko jest, według mnie, trochę bezsensowne.

Offline

 

#4 12-05-2012 23:40:39

Łukasz
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Chełm
Zarejestrowany: 05-20-2009
Posty: 696969
Numer GG:: 3204278
Pojazd:: F4i
Wiek:: dwudziesty pierwszy.
Reputacja :  [+ 30/ -6 ]
Serwis

Re: Gas Box :)

Markooo92 kiedyś sam robił, i niby zapierdalał srogo.


http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=dsc0103ps.jpg&res=landing

Offline

 

#5 12-05-2012 23:50:20

Kacper1408
Kolarz
Skąd: Gudzisz(zachodniopomorskie)
Zarejestrowany: 04-10-2011
Posty: 3495
Numer GG:: 6580753
Pojazd:: Rower
Wiek:: 12
Reputacja :  [+ 125/ -58 ]

Re: Gas Box :)

A według mnie to daje on coś dopiero przy konkretnym tunie.


http://i41.tinypic.com/2ujh8j9.jpg
https://www.facebook.com/KacprowaTzr
,,Wszystko jest proste, dopóki nie masz pojęcia o czym mówisz"

Offline

 

#6 12-06-2012 21:13:19

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Re: Gas Box :)

No właśnie czytałem i szczerze powiedziawszy może się pokuszę o wykonanie czegoś takiego, tyle, że Marek zrobił w metalowej puszce (po dezodorancie), a z tego co zdążyłem już przeczytać na innych forach nie jest to najlepsze rozwiązanie. Tak czy owak, będe coś myślał o tym img/smilies/smile

Offline

 

#7 02-18-2014 21:48:41

huhuhuligan
Doradca
Skąd: Chełm
Zarejestrowany: 05-16-2013
Posty: 543
Numer GG::
Pojazd:: sherco hrd 250,yamaha tzr 125 4fl,
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 12/ -0 ]

Re: Gas Box :)

sory że odkop ale nie chciałem nowego wątka zakładać i właśnie wiem że jeden z forumowiczów robił sam gasbox'a i chce żeby się wypowiedział jak to zrobić ale oczekuje też wypowiedzi innych użytkowników którzy mieli z tym jaką kolwiek styczność.
z tego co ja słyszałem  to gasbox nie może być stały tzn musi mieć jakąś gumę czy coś takiego do rozprężania czy to prawda?
2.o ile dobrze zrozumiałem z niemieckiego filmiku to gasbox podpina się do szlałfiku podciśnienia mam racje ?


http://images70.fotosik.pl/215/dea90c5a0d8de515m.jpg

Offline

 

#8 02-18-2014 22:18:26

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Re: Gas Box :)

Tak, do podciśnienia. Marek w swoim temacie to opisał, tam musisz szukać img/smilies/wink

Offline

 

#9 02-18-2014 22:25:33

huhuhuligan
Doradca
Skąd: Chełm
Zarejestrowany: 05-16-2013
Posty: 543
Numer GG::
Pojazd:: sherco hrd 250,yamaha tzr 125 4fl,
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 12/ -0 ]

Re: Gas Box :)

ale tam w jego postach jest 14 stron szukania img/smilies/sad  zresztą przemku sam napisałeś że rozwiązanie marko nie było najlepszym rozwiązaniem.


http://images70.fotosik.pl/215/dea90c5a0d8de515m.jpg

Offline

 

#10 02-19-2014 15:22:13

Kamool
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Trzebinia
Zarejestrowany: 08-29-2010
Posty: 1777
Numer GG::
Pojazd:: XP6 ---> TZR50 ---> RS125 ---> Hornet ---> Paseratti ---> CBR 600RR
Wiek:: 10
Reputacja :  [+ 52/ -20 ]

Re: Gas Box :)

Jeśli chcesz coś znaleźć to przeszukaj, nie bądź leniem... Nikt komu to nie potrzebne raczej nie będzie za Ciebie tego robił...

Offline

 

#11 02-19-2014 22:05:57

Przemq
Lubi placki...
Zarejestrowany: 06-08-2010
Posty: 2713
Numer GG::
Pojazd:: Motrhispania rx 2006r.
Wiek:: 13
Reputacja :  [+ 51/ -13 ]

Re: Gas Box :)

To jest tak, że jedni mówią, że pomaga inni, że nie, jak ze wszystkim.


Marek zrobił swój gasbox z puszki po dezodorancie i z tego co pisał, to w sposób odczuwalny zmieniła sie reakcja na manetce. Sam nie jeździłem na jego moto, więc się do tego nie ustosunkuję. Znajomy w cpi przy cylu 70 i gaźniku 19 również miał takie cudo i to w dodatku jakies firmowe, i z tego co mówił, to On nie zauważył jego działania. Tak jak mówię, ile osób tyle recenzji.

Jednak jedna opinia jest dość powszechna. Większość mówi, że jeżeli już to zakładać to tylko do jakiego tuningu, do serii nie ma sensu.

Ps. Jak poskładam moto do kupy (a nie wiem kiedy to nastąpi) i kumpel nie sprzeda swojego gasboxa to postaram się przeprowadzić test porównawczy (jak nie zapomnę i będę mieć chęci img/smilies/tongue )

Offline

 

#12 02-19-2014 22:57:00

huhuhuligan
Doradca
Skąd: Chełm
Zarejestrowany: 05-16-2013
Posty: 543
Numer GG::
Pojazd:: sherco hrd 250,yamaha tzr 125 4fl,
Wiek:: 16
Reputacja :  [+ 12/ -0 ]

Re: Gas Box :)

Dzięki przemku


http://images70.fotosik.pl/215/dea90c5a0d8de515m.jpg

Offline

 

#13 09-22-2017 11:01:13

olo434
Wiejski kamikadze
Zarejestrowany: 09-22-2017
Posty: 3
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Gas Box :)

a ważne to jest

_________________
http://wynikilosylotto.pl/

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo