#1 12-26-2008 10:05:22

squt
Murzyn wśród kierowców
Zarejestrowany: 08-23-2008
Posty: 54
Pojazd:: W poszukiwaniu większego moto
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Filtr powietrza

Zgubiłem tego cycka przez którego wpada powietrze do filtru powietrza. Teraz dostaje za dużo powietrza i nie chce jechać. Nie moge znaleść nigdzie tego kawałka gumy. No i zastanawiam sie nad założeniem filtru stożkowego. Ale cylinder mam 50ccm,tylko sportowy wydech Conti. Dużo bedzie regulacji przy gażniku? Spalanie sie podniesie? Zakładał ktoś z was filt stożkowy? Moze ma na zbyciu seryjny filtr?

Offline

 

#2 12-26-2008 12:41:59

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

Jak założysz taki filtr stożkowy z allegro za 20 zł to regulacji raczej nie będzie, bo to tylko wygląda fajnie img/smilies/smile A może zatkaj tą dziórę jakimś innym plastikiem i zostaw mały przelot. Ja nie mam tego plastiku bo w serwisie zamontowali mi w to miejsce kratkę i cieńszy filtr. Dużo powietrza się przedostaje img/smilies/big_smile

Ten koleś powinien mieć, ja od niego kupiłem zegary img/smilies/big_smile

http://moto.allegro.pl/item495299906_pe … ydech.html


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#3 12-26-2008 13:35:00

squt
Murzyn wśród kierowców
Zarejestrowany: 08-23-2008
Posty: 54
Pojazd:: W poszukiwaniu większego moto
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

Ten koleś powiedział ze jezeli chce to moze mi sprzedać cały filtr powietrza za 80zł,a mi jest cały nie potrzebny.
Próbowałem ta jak mówisz zakrywać ale to musi byc idealny przelot taki jaki był. Zakleiłem troche i chodził ładnie tylko ze sie wkręcał do 8tys i dalej nie,czyli za mało miał powietrza i nie przepalał ładnie paliwa,ale nie ruszałem tego bo nie chciałem zepsuć,dzisiaj wykąpałem sie i ubrałem ładnie i chciałem jechać do dziewczyny i znowu mi nie chodził. Jestem na niego tak wsciekły ze chciałem go postawić przy śmietniku.Odstawiłem go z garazu do piwnicy i do wiosny go juz napewno nie wyciągne,tylko go tam odpicuje. A do dziewczyny i tak pojade bo od kolegi dzisiaj biote skuterek 4T i dojade lepiej nim niz tym peugeotem.

Jeszcze zadzwonie w jedno miejsce za tym cyckiem,spróbuje zrobic samemu taki otwór a jak nie bedzie działało to kupie stożek.Fajnie jak ktos z forum by miał tego cycka wtedy było by sie łatwiej dogadać.

Offline

 

#4 12-28-2008 12:29:50

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

Ja mogę zadzwonić do serwisu, czy tego gdzieś nie mają bo mi to zdemontowali! Ale już trochę czasu mineło więc nie liczył bym na to img/smilies/sad Ale zadzwonie w nowym roku. Pozdro.


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#5 06-05-2009 18:22:53

12ps
Murzyn wśród kierowców
Zarejestrowany: 05-23-2008
Posty: 37
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

Wytłumaczcie mi bo tego nie czaję. Co takiego ma w sobie stożkowy filtr powietrza że wzrastają osiągi??? Przecież jeden wał, powietrze to powietrze. Na gaźniku jest wyregulowany stosunek paliwa do powietrza, za dużo powietrza i silnik się ścina. Mój kumpel w skuterze wymienił filtr właśnie na stożkowy i stoi obecnie u mechanika bo bodajże trzeba gaźnik wyregulować... Z czym się to je, o co ten cały bum wymiany na stożkowy????

Offline

 

#6 06-05-2009 21:09:28

szeva89
VIP
Skąd: Puławy
Zarejestrowany: 05-18-2009
Posty: 400
Pojazd:: Yamaha YZF R125
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

W seryjnej 50dzisiątce osiągów nie zmieni aby doda basowego dźwięku i większego spalania, przy wymianie na stożek trzeba wymienić na dużą dysze i wyregulować gaźnik. Trzeba wymienić na większą dysze ponieważ przez stożek dostaje się więcej powietrza niż przez seryjny i dlatego jest potrzebna dysze by dostawał więcej paliwa.

Ostatnio edytowany przez szeva89 (06-05-2009 21:11:03)


YAMAHA JEST BOGIEM>>>JAZDA NAŁOGIEM>>>TUNING PODSTAWĄ>>>STUNT ZABAWĄ

http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/YZF-R125/133926

Offline

 

#7 06-05-2009 23:07:29

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

A jak to jest z tą regulacją powietrza? Gdzie to się reguluje? W serii są dwie śrubki regulacyjne, jedna od obrotów, a druga od oleju czy powietrza??


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#8 06-06-2009 10:15:54

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

jedna od obrotów a druga od powietrza...  img/smilies/wink

Offline

 

#9 06-06-2009 10:47:09

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

A nie ma regulacji oleju?? Teraz już wiem czemu mam skręconą na maxa tą od powietrza, bo mam tą siatkę zamiast przykrywki filtru img/smilies/smile Zmienię na AirBox-a i zobaczymy img/smilies/wink

Czy może mieć problem z odpalaniem jeśli powietrze jest skręcone (minimum) na maxa?


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#10 06-06-2009 13:34:01

szeva89
VIP
Skąd: Puławy
Zarejestrowany: 05-18-2009
Posty: 400
Pojazd:: Yamaha YZF R125
Wiek:: 17
Reputacja :  [+ 0/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

Markooo92 napisał(a):

Czy może mieć problem z odpalaniem jeśli powietrze jest skręcone (minimum) na maxa?

Raczej nie bo dostaje najwięcej paliwa ,jeśli odkręcisz mieszanka będzie bardzie uboga czyli więcej powietrza.


YAMAHA JEST BOGIEM>>>JAZDA NAŁOGIEM>>>TUNING PODSTAWĄ>>>STUNT ZABAWĄ

http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/YZF-R125/133926

Offline

 

#11 06-06-2009 14:13:52

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

Ale może być tak że powietrza prawie że nie daje i dlatego coś zalewa czy coś? Choć podczas jazdy jest bardzo dobrze img/smilies/wink


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#12 06-06-2009 19:12:52

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

O takich rzeczach nie da się za bardzo napisać...  Bo trzeba samemu umieć to zrobić....

Offline

 

#13 06-06-2009 20:40:29

Markooo92
Admin Wszechmogący ^^
Skąd: Poznań
Zarejestrowany: 10-09-2008
Posty: 3378
Numer GG::
Pojazd:: The best MH RX 125 powerade by Honda :)
Wiek:: 22
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]
Serwis

Re: Filtr powietrza

Regulację trzeba czuć to jest pewne img/smilies/smile pokombinuję z tym.. Jest regulacja oleju? Przy gaźniku, a może przy pompie oleju?


http://img10.imageshack.us/img10/3407/logobka.jpg
                       ^^Tak to jest to cudo^^

Offline

 

#14 06-07-2009 08:18:56

LordSebo
Żyjąca legenda forum
Zarejestrowany: 08-19-2008
Posty: 2245
Pojazd:: Peugeot xr6
Reputacja :  [+ 2/ -0 ]

Re: Filtr powietrza

regulacja oleju jest chyba tylko na lince...
ale nie wiem dokładnie...

Offline

 

Stopka forum

Powered by PunBB
Host by: Hosting
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson



Założ : stronę za darmo